Avatar-ul lui Cameron, criticat la Vatican

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, Categoria: Noutati

Avatar-ul lui Cameron, criticat la Vatican Ziarul oficial si postul de radio al Vaticanului au criticat blockbuster-ul lui James Cameron pentru ca "flirteaza cu ideea ca venerarea naturii poate inlocui religia", scriu cei de la Hollywood Reporter. Reprezentantii Vaticanului au catalogat filmul drept o poveste "simplista si siropoasa", care nu are niciun merit in afara de imaginile spectaculoase.

Ziaristii de la L'Osservatore Romano apreciaza ca "Avatar" pacatuieste prin promovarea unui spiritualism legat de panteism si venerarea naturii, in timp ce Radio Vatican acuza filmul ca a contribuit la "propagarea unor pseudo-doctrine care fac din ecologie noua religie a mileniului": "natura nu mai este o partea a creatiei divine care trebuie aparata, ci o divinitate care trebuie adulata".

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, reverendul Federico Lombardi a declarat ca aceste afirmatii nu trebuie luate drept "verdicte teologice", dar ca ele reflecta vederile Papei Benedict al XVI-lea legate de transformarea naturii intr-o noua divinitate, de metamorfozarea preocuparilor ecologiste intr-un neo-paganism.
  
asdasd