O lectie de viata

An Education

 


Anul: 2009

Durata: 95min

Tara: UK

 

Sinopsis:

"An Education" este povestea adolescentei Jenny (Carey Mulligan), in varsta de 16 ani, care locuieste intr-o suburbie din Londra, in perioada anilor '60. Tanara se pregateste intens pentru a intra la Universitatea Oxford si pentru a satisface pretentiile conservatorilor ei parinti Jack si Marjorie. Plictisita de rutina zilnica pe care o presupune viata de liceana, Jenny este fericita atunci cand il cunoaste pe David (Peter Sarsgaard), un barbat carismatic si fermecator, insa de doua ori mai in varsta decat ea.   David o vrajeste repede pe fata lipsita de experienta si ii incanta atat de mult pe Marjorie si Jack incat acestia ii permit lui Jenny sa plece impreuna cu el in excursii de weekend, sa frecventeze baruri aglomerate pana la ore tarzii si sa mearga la concerte de muzica clasica si la licitatii de obiecte de arta. Indragostita de David si ademenita de acest stil de viata libertin si luxos, Jenny uita de planurile de a deveni studenta la Oxford, punandu-si viitorul in pericol.   Alternativa incitanta de educatie pe care i-o ofera acest playboy stilat i se pare fetei mult mai atractiva decat educatia traditionala pe care a primit-o de la parinti, dar riscul pe care si-l asuma devenind o femeie sofisticata sub bagheta mentorului ei este acela de a uita cine este cu adevarat.

Imagini:

   
 •  

Filme similare:

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

Comentarii   Optiuni
 
 • Papusica Papusica / 9 Apr 2011 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  reusit film

 • Ralu S Ralu S / 9 Apr 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Un film care m-a lasat cu zambetul pe buze: ­great music, great characters

 • pipo40 pipo40 / 29 Mar 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  acesta este chiar un film interesant!

 • luminitagram luminitagram / 21 Mar 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Mi-a placut filmul, cel mai interesant ­personaj mi s-a parut tatal fetei un om total ­neadaptat la viata reala.

 • corneliu27 corneliu27 / 21 Mar 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  am vazut si eu filmul sincer e de nota 10 imi ­place e superb... il recomand si celor care nu l ­au vazut... Tongue :P   merita vazut e ­superrrr:X

 • adizoo13 adizoo13 / 20 Mar 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  deci filmu asta a fost muuuuult mai bun decat as ­fi crezut la inceput, am zis doar ca e o ­diferenta a timpurilor de cand lumea punea pret ­pe educatie si fetele erau tinute foarte din ­scurt nu pitipoance din 2 in 2 ­metri.........filmul se dovedeste si ­moral, dar este un film bun desi inchis ­in cadrul britanic riguros

 • nora_papillon nora_papillon / 20 Mar 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Daca n-ar fi fost Carey Mulligan care sa ­contureze atat de natural portretul acestui ­personaj , filmul n-ar fi atras atentia ­fiindca scenariul nu-i tocmai autentic si nici ­prea surprinzator.Totusi filmul se remarca prin ­tema atat de actuala.Eu nu cred in interpretarea ­generala, ca protagonista, ­Jenny, era incantata de situatia ­financiara a barbatului matur.Eu zic ca e o ­poveste despre cat de mult te poate limita ­indoctrinarea.Si despre faptul ca educatia nu ­include doar exigente la nivel intelectual.Nu ­este doar povestea maturizarii fiicei,ci ­si a parintilor ei; evolutia lor ca si familie.

 • johnny087 johnny087 / 18 Ian 2010 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  An Education" este imposibil sa nu te lase ­cu gura cascata: o atmosfera perfect ­surprinsa, cea a anilor '60 dintr-o ­suburbie a Londrei, inmiresmata de un ­parfum frantuzesc de necontenit.

 

Fani

 • Scrumbie (scrumbie)
 • Oly
 • Adra (Adra)
 
  
asdasd