Stand-up Cafe la HBO

Vineri, 17 Octombrie 2008, Categoria: Recomandari TV

Stand-up Cafe la HBO HBO Romania lanseaza din 25 octombrie o productie originala de stand-up comedy intitulata Stand-Up Cafe - mai jos, comunicatul de presa:

"Prin secolul al XIX-lea purta numele de monolog umoristic si era prezent in spectacolele de vodevil. Departe de a fi privita ca o forma rafinata de arta, „spunerea de bancuri” era considerata doar o forma de incalzire a platitorilor de bilet pentru spectacolul propriu-zis sau de alungare a plictiselii in timpul pauzelor.

Un secol si ceva mai tarziu, stand-up comedy-ul nu mai are niciun motiv sa se simta umil sau mai putin important decat celelalte forme de entertainment. Din contra... A spune un monolog, fie el unitar din punct de vedere tematic sau format dintr-o serie de bit-uri si one-linere, fie el rostit numai si numai in prezenta microfonului (si-a unui pahar cu apa) sau, de ce nu, „ajutat” de tot soiul de elemente de recuzita sau chiar de muzica, nu-i treaba deloc usoara si cel suficient de curajos pentru a se inhama la asa ceva are nevoie de talent si de spontaneitate cu carul. Nu de alta, dar totul se intampla fata-n fata cu publicul, a carui reactie cat se poate de spontana e decisiva in ceea ce priveste succesul si longevitatea in bransa...

In 2004, Comedy Central a publicat topul celor mai buni 100 de stand-up comedians ai tuturor timpurilor. Pe primele trei locuri s-au clasat cei trei monstri sacri ai genului pe care l-au definit, regretatii Richard Pryor, George Carlin si Lenny Bruce. Datorita lor s-au apucat de acesta meserie oameni precum Jerry Seinfeld, Chris Rock, Steve Martin, Sarah Silverman sau Adam Sandler. Si una dintre contributiile cele mai solide la transformarea „cenusaresei” de odinioara in cea mai ambitioasa si mai liberala forma de arta contemporana a purtat numele de HBO, a carui aparitie in peisajul televiziunilor americane a echivalat cu un veritabil boom al stand-up comedy-ului si-a practicantilor sai...

Ceea ce ne dorim, de altfel, si noi.

Incepand din octombrie, in ultima sambata a fiecarei luni, ne-am pus in gand sa va convingem (pentru a cata oara?!) ca suntem, intr-adevar, mai mult decat (orice) televiziune si ca merita sa ramai pe HBO.

Asadar, va invitam la Stand-Up Café, prima productie originala realizata de HBO Romania in care, pret de 7 episoade de cate 30 de minute, pe rand si alternativ, Dan Badea, Dragos Pop, Patricia Nedelea si Adrian Cucu va vor demonstra ca, in toamna asta, aveti toate sansele sa radeti cu lacrimi."

  
asdasd