Seria "Turnul Intunecat" de Stephen King ajunge pe ecrane

Joi, 9 Septembrie 2010, Categoria: Noutati

Seria "Turnul Intunecat" de Stephen King ajunge pe ecrane Saga fantasy "Turnul Intunecat", semnata de Stephen King si publicata la noi de editura Nemira, va face subiectul unor lung-metraje si al unei serii de televiziune realizate de echipa care a stat in spatele succesului "A Beautiful Mind".

Proiectul e finantat de studiourile Universal Studios, care vor sa lanseze trei filme si un serial bazate pe cele 7 romane ale seriei "Dark Tower" alaturi de alte nuvele semnate de King.

Ron Howard va regiza primul film si primul sezon al seriei TV, iar scenariile vor fi semnate de Akiva Goldsman. Howard va fi si producatorul peliculelor, impreuna cu Brian Grazer, refacand astfel echipa care a castigat mai multe premii Oscar in 2001 pentru drama "A Beautiful Mind".

"The Dark Tower" e o veritabila epopee inspirata, dupa spusele autorului, din "Bunul, raul si uratul", westernul legendar regizat de Sergio Leone, saga "Stapanul inelelor" de J.R.R. Tolkien si un poem de Robert Browning, "Childe Roland to the Dark Tower Came". E povestea lui Roland Deschain, ultimul pistolar, si a calatoriei sale spre Turnul Intunecat, una care "contine sentimentul de aventura si magie din seria lui Tolkien, dar pe fundalul western aproape absurd de maret al lui Leone".

Primul lung-metraj va fi urmat de o serie TV ce va face trecerea catre al doilea film, si tot asa pana la ultima ecranizare. "Platformele media diferite sunt cea mai buna metoda de a transpune pe ecran povestea lui Roland", sustine Goldsman, "avand in vedere multimea de detalii din romanele lui Stephen King, istoriile si personajele care revin si se combina in toate volumele".
  
asdasd