Prima zi la Les Films de Cannes à Bucarest: Radu Muntean, Bruno Dumont si Habemus Papam

Vineri, 14 Octombrie 2011, Categoria: Noutati

Prima zi la Les Films de Cannes à Bucarest: Radu Muntean, Bruno Dumont si Habemus Papam Prima zi la Les Films de Cannes à Bucarest ii este dedicata regizorului Radu Muntean, care se va intalni cu spectatorii dupa proiectia filmelor sale, programata la ora 19.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR).

Focus Bruno Dumont. Trei dintre filmele sale pot fi vizionate vineri: Flandres, L’Humanité si Hors Satan, acesta din urma in premiera in Romania

Festivalul se deschide oficial la 20.30, la Cinema Studio, cu o comedie despre lumea Vaticanului, venita direct de la Cannes - Habemus Papam, in regia lui Nanni Moretti

Primul film proiectat in cadrul Les Films de Cannes à Bucarest - vineri, 13.00, la NCRR - este cel care va si inchide, rotund, festivalul: „Marfa si banii”, in regia lui Cristi Puiu. Acum 10 ani, pelicula deschidea seria de selectii la Cannes a unei noi generatii de regizori, celebrati anul acesta in festival sub titulatura „De la film de scoala, la film de Cannes”. Un scurtmetraj de scoala realizat in Elvetia, „Inainte de micul dejun” (1995), va preceda lungmetrajul.

Un calup de scurtmetraje romanesti aduna, de la orele 15.00, la NCRR, cateva dintre productiile premiate in ultimii ani la Cannes: Trafic (Catalin Mitulescu - Palme d’Or, 2004); Calatorie la oras (Corneliu Porumboiu – Premiul II Cinefondation, 2004); Marilena de la P7 (Cristian Nemescu – Semaine de la Critique, 2006); Megatron (Marian Crisan - Palme d’Or, 2008); Interior, scara de bloc (Ciprian Alexandrescu – Cinefondation, 2008).

Radu Muntean, selectionat de doua ori la Cannes, cu Boogie (Quinzaine des Réalisateurs, 2008) si Marti dupa Craciun (Un Certain Regard, 2010), va vorbi despre participarea sa la cel mai mare festival din lume, despre experienta din scoala, trecerea la lungmetraj si cel mai recent film al sau. Inainte de Marti dupa Craciun va rula scurtmetrajul Ea (UNATC, 1994), filmul de absolvire al regizorului. Q&A-ul va avea loc dupa proiectia de la 19.00, la NCRR.
  
asdasd