Boogie - premiat la Hamptons

Marti, 21 Octombrie 2008, Categoria: Noutati

Boogie - premiat la Hamptons Filmul "Boogie" in regia lui Radu Muntean a primit pe 19 octombrie 2008 Premiul Zicherman Family Foundation pentru Scenariu la Festivalul International de Film de la Hamptons (HIFF), unde a avut in aceste zile premiera sa americana. Scenariul filmului este semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean si Razvan Radulescu. Premiul a fost inmanat actritei Anamaria Marinca, a carei participare in festival a fost sustinuta de Institutul Cultural Roman de la New York.

Dupa primirea premiului, zambind, Anamaria Marinca a declarat ICRNY: "Si de data asta am purtat noroc filmului pe care il reprezint!"

David Nugent, directorul de programare al Festivalului de la Hamptons, care a selectat filmul in urma vizionarii acestuia la Cannes, a declarat: "Boogie m-a emotionat in mod cu totul special prin faptul ca se adreseaza in mod direct fiecaruia dintre noi, realismul cu care prezinta viata in cuplu conferind subiectului ceva universal." in continuare, Nugent a adaugat ca probabil romanii vad si altfel filmul, dar pe el l-a facut sa isi doreasca enorm sa mearga si sa cunoasca Romania.

"Ne bucura foarte mult ca in aceeasi zi in care Lucian Ban a lansat la Bucuresti turneul european al Suitei de Jazz Romano-Americane, produsa initial de ICRNY, filmul lui Radu Muntean debuteaza in America sub auspicii atat de favorabile. Cred ca este dovada concreta a beneficiului de imagine pe care, cu o investitie modesta, dar bine canalizata, Institutul il aduce culturii romane, declara Corina Suteu, directorul ICRNY.
  
asdasd