Pelicula biografica despre o activista anti-gay

Marti, 2 Februarie 2010, Categoria: Noutati

Pelicula biografica despre o activista anti-gay HBO va realiza un film biografic despre viata Anitei Bryant, fosta regina a frumusetii si cantareata din Statele Unite, cunoscuta pentru activitatea ei in lupta contra miscarii gay.

Darren Star, creatorul serialului "Sex and the City", va fi regizorul peliculei al carei scenariu e semnat de Chad Hodge ("Runaway"). "Anita e o persoana fascinanta din toate punctele de vedere; intamplarile din viata ei sunt absolut incredibile", declara Hodge

Nascuta intr-o familie religioasa din Oklahoma in 1940, Bryant castiga concursul local de frumusete la varsta de 18 ani, si se clasa pe locul al doilea la Miss America. La finele anilor '50 devenise deja un pop-star, cu peste 3 milioane de discuri vandute. Dupa ce s-a casatorit si s-a stabilit in Florida, Anita s-a indreptat catre muzica religioasa si, cu imaginea ei cuminte si imaculata, a capatat sprijinul (si sponsorizarea) unor companii puternice precum Coca-Cola, Kraft Foods sau Holiday Inn.

La mijlocul anilor '70, Anita Bryant era deja o celebritate printre sustinatorii ferventi ai crestinismului, si fusese desemnata "Cea mai admirata femeie din America" timp de trei ani la rand de catre revista pentru femei Good Housekeeping. In 1977 s-a indreptat catre activismul politic, lansand o adevarata cruciada impotriva unei legi care interzicea discriminarea pe baza orientarilor sexuale. In 1978 Bryant a continuat sa sustina cauza anti-gay si a sprijinit Initiativa Briggs care avea drept scop concedierea profesorilor homosexuali. Imagini de arhiva cu discursurile ei apar si in "Milk", filmul lui Gus Van Sant care urmarea campania lui Harvey Milk impotriva acestei initiative.

In urma boicotului impus de miscarile gay, Anita Bryant a pierdut in cele din urma contractele de sponsorizare, vanzarile ei de carti si discuri au scazut dramatic, s-a recasatorit, a incercat sa-si revitalizeze cariera in muzica pop, dar fara succes, si in cele din urma si-a declarat falimentul.

Hodge, care doreste sa discute cu Bryant despre proiectul HBO, sustine ca va incerca sa-i faca un portret cat mai nuantat, incercand sa afle ce anume a determinat-o sa actioneze asa cum a facut-o.
  
asdasd