Milk - Pretul curajului

Milk

 


Anul: 2008

Durata: 127min

Tara: SUA

Regia: Gus Van Sant

Scenariul: Dustin Lance Black

 

Sinopsis:

Bazat pe o poveste adevarata situata in San Francisco, filmul prezinta povestea lui Harvey Milk, devenit activist pentru drepturile homosexualilor si primul politician gay ales intr-un consiliu orasenesc american, in anul 1977.   In anul urmator, Milk si primarul orasului, George Moscone sunt impuscati mortal de catre consilierul Dan White. Prins si judecat, White a primit o pedeapsa mult prea indulgenta, ceea ce a provocat revolta comunitatii gay din San Francisco.

Imagini:

   
 •  

Filme similare:

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou

Comentarii   Optiuni
 
 • scoutboy scoutboy / 27 Iun 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Nu am fost prea impresionat de acest film. Nu am ­vazut cu ce a fost atat de bun incat a fost ­nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film.

 • Adrian22 Adrian22 / 1 Apr 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  ce denumire Laughing :)) ...

 • skywalker73 skywalker73 / 16 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  abia astept sa il vad

 • RalEm RalEm / 6 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Sean Penn e incredibil ! Superb film!

 • Razvyyy Bonticel Razvyyy Bonticel / 3 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  bravo sean penn pt incredibila interpretare Big grin :D

 • mcmarimar2002 mcmarimar2002 / 2 Mar 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Din pacate filmul nu a castigat Oscarul dar ­oricum este un film nemaipomenit de bun si ­perita aplauzele celo ce il vor viziona.Sean ­Penn este un actor super bun!!

 • ionelaclaudia ionelaclaudia / 5 Feb 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Un actor de mare valoare si un film foarte bine ­realizat. Parerea mea este ca merita vazut chiar ­daca m-au cam deranjat secventele gay.

 • adivera adivera / 5 Feb 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Sper sa castige Oscar-ul

 • Alex17stef Alex17stef / 26 Ian 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Un alt film fara pretentii la ­box-office, dar care face ravagii ­printre critici.

 • scrumbie scrumbie / 25 Ian 2009 (de mai mult de 1 an) ArataAscunde

  Harvey Milk (Sean Penn) – un functionar banal ­realizeaza ca pana la 40 de ani nu a facut nimic ­de care sa fie mandru. Dupa o viata aproape ­netraita, are in sfarsit curajul sa-i ­propuna unui tip agatat pe scarile de la metrou ­sa fuga in lume. Ajunsi in San Francisco si ­hingheriti de politie, Milk incepe sa-si ­expuna public nemultumirile. Li se alatura si ­alti barbati persecutati ca urmare a orientarii ­sexuale. Milk intra in politica, castiga ­alegerile si incepe sa aiba primele victorii ca ­sustinator influent al drepturilor ­homosexualilor. Ii indeamna pe tineri sa ­vorbeasca deschis parintilor, ­prietenilor, colegilor... pentru ca a fi ­sau nu homosexual, nu e o chestiune de ­alegere. Problema e ca majoritatea familiilor ­sunt reticente. Apoi fata de colegi, ­numai sa ne imaginam cate dintre colegele care ­vorbesc non-stop despre farduri si catei si cati ­dintre colegii cu aere de cuceritori ar ­reactiona ca niste fiinte umane. Pentru curajul ­de a face din problemele comunitatii gay o ­eticheta pe care si-a pus-o in frunte, ­Milk a platit un pret prea mare. Cand, ­de fapt, orientarea sexuala, ca ­si culoarea pielii n-ar trebui sa conteze. ­Luptator neobosit atat pt comunitatile ­defavorizate, cat si pt comunitate in ­general, in final Milk este impuscat ­mortal de un coleg de breasla... de un ­politician heterosexual. Anita, careia ­reclamele la sucurile de portocale nu-i ofereau ­suficienta atentie, nu e decat o ­ipocrita bagacioasa. Mai bine s-ar preocupa de ­femeile simulatoare de orgasme multiple.
  ­De ce ne-am simti in pericol?! Ca se duce dracu ­traditia familiei... ei bine, populatia ­a fost intotdeauna in crestere. Homosexualitatea ­nu e o boala contagioasa. Deci nu exista riscul ­sa ne infestam. Singurul risc e acela de a ne ­purta ca niste caraghiosi: Milk, ­nominalizat la Oscar si interzis minorilor in ­Romania! Pai, minorii abia asteapta ceva ­interzis. Vizionare obligatorie!

  
asdasd