PACIFIC - in exclusivitate la HBO Romania

Vineri, 26 Februarie 2010, Categoria: Noutati

PACIFIC - in exclusivitate la HBO Romania HBO Romania prezinta : "Pacific / The Pacific", un eveniment epic in 10 parti avandu-i drept producatori executivi pe Tom Hanks, Steven Spielberg si Gary Goetzman.

Primul episod: 15 martie, ora 20.00, la numai cateva ore de la premiera din Statele Unite

"Nu e o istorie, si nu e doar povestea mea. Mai degraba, am incercat sa fiu purtatorul de cuvant al camarazilor mei care, la fel ca si mine, au fost tarati in abisul razboiului."– Eugene B. Sledge, With the Old Breed

Miniseria eveniment in zece parti THE PACIFIC, inspirata de povestile adevarate ale puscasilor marini din Cel De-al Doilea Razboi Mondial, va avea premiera, cu prima parte, LUNI, 15 MARTIE. Celelalte parti vor fi difuzate in fiecare din urmatoarele zile de luni, la aceeasi ora, si numai la o zi distanta dupa premiera de pe HBO US.

Aceasta miniserie HBO e produsa de Playtone si Dreamworks, avandu-i drept producatori executivi pe Tom Hanks, Steven Spielberg si Gary Goetzman, echipa din spatele miniseriei premiate cu Emmy si Globul de Aur "Band of Brothers" (2001). Hanks si Goetzman au fost si producatorii executivi ai miniseriei HBO "John Adams" care, in 2008, a castigat un numar record de 13 premii Emmy.

THE PACIFIC relateaza povestea reala a destinelor intercalate a trei puscasi marini – Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) si John Basilone (Jon Seda) – de-a lungul intregilor operatiuni de pe frontul din Pacific, in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Miniseria merge pe urmele acestor oameni si a tovarasilor lor de lupta, de la prima lor victorie inpotriva japonezilor, la Guadalcanal, pana in padurile tropicale din Cape Gloucester si fortaretele din Peleliu, de-a lungul dunelor de nisip insangerate de pe Iwo Jima si-a ororii numite Okinawa si pana la triumfatoarea si deloc usoara intoarcere acasa dupa declararea victoriei impotriva Japoniei.

Miniseria are la baza cartile "Helmet for My Pillow", de Robert Leckie si "With the Old Breed", de Eugene B. Sledge, dar si bucati din "Red Blood, Black Sand", de Chuck Tatum si "China Marine", de Eugene B. Sledge, precum si interviuri originale facute de realizatori.

Filmarile pentru THE PACIFIC au avut loc in locatie, in zonele Far North Queensland si Victoria din Australia, si au durat 10 luni, incepand in august 2007.
  
asdasd