Next 2010 Festival Friends: o selectie de scurt metraje prezentata de HBO

Miercuri, 7 Aprilie 2010, Categoria: Noutati

Next 2010 Festival Friends: o selectie de scurt metraje prezentata de HBO Sectiunea Festival Friends, prezentata in acest an de HBO in cadrul Festivalului International de Film NexT, se anunta mai interesanta ca niciodata la cea de-a patra editie a festivalului.

Patru filme in premiera absoluta, dintre care o proiectie work in progress a mult asteptatului mediu metraj semnat Iulia Rugina, "Captivi de Craciun", si alte sase scurt metraje inedite pentru publicul bucurestean, alcatuiesc line-up-ul sectiunii programate intr-o proiectie-maraton de peste trei ore, sambata, 17 aprilie 2010, incepand cu ora 15:00, la Cinema Scala, dar si in reluare, a doua zi, in doua proiectii separate, la Cinemateca Eforie.

MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIPS / MUZEUL RELATIILOR DESTRAMATE

Bosnia-Herzegovina, 2009, 13’, RED 4k

Director / Regizor: Iulia Rugina

O relatie incheiata. Un weekend in orasul iubirii. Un amestec de pasiune, ura, singuratate si razbunare, in incercarea de a uita lucrurile care fac rau si de a le pastra pe cele care fac ca totul sa fi meritat.

STUCK ON CHRISTMAS / CAPTIVI DE CRACIUN*

Romania, 2010, 40’, 35mm, color

Director / Regizor: Iulia Rugina

*work-in-progress

Ajunul Craciunului. O gara mica inzapezita. Un tren accelerat in intarziere. ?i patru calatori in asteptarea lui. O poveste pe termen nedefinit.

SUMMER-HITS ’99 / VARA '99 MEGA-HITS

Romania, 2010, 4’, HD

Director / Regizor: Liviu Barbulescu & Alina Manolache

În '99 n-am vazut sfarsitul lumii, dar am dansat Macarena, am vazut eclipsa, am spus de cine ne place in oracol si, mai ales, am invatat ca "mare" rimeaza cu "soare".

CAVIAR / ICRE NEGRE

Romania, 2009, 24’, 35mm

Director / Regizor: Razvan Savescu

In dimineata ajunului de Craciun, Robert calatoreste, impreuna cu fiica lui, de la Tulcea la Bucuresti. Robert trebuie sa-i duca niste icre negre doamnei Zina, o femeie bogata care traieste intr-un cartier select din capitala. Pentru fiica lui, aceasta e prima vizita in capitala.

EDGE / MOMENT CRITIC

Romania, 2009, 8’, 35mm

Director / Regizor: Marius Bulai

Povestea unui furt de bijuterii, vazuta prin ochii a doi tineri.

TARANTYNO

Romania, 2009, 17’, RED 4k

Director / Regizor: Mircea Nestor

Intre un frate mai mare agasant si o tanara atractiva care nu se lasa convinsa de sarmul sau, Tarantyno decide sa ia ceea ce doreste. Dar nimic nu merge conform planului. O poveste brutal de comica despre un tanar "brutal" de neinsemnat.

THE BIRTHDAY / ANIVERSAREA

Romania, 2009, 13’, HD

Director / Regizor: Luiza Parvu

Adina vrea sa isi sarbatoreasca ziua de nastere, dar acest lucru nu e foarte usor de facut pentru o vanzatoare de bilete de autobuz care locuieste singura in vechiul apartament al parintilor ei. Pana la urma, gaseste o solutie inedita.

KINGS OF THE CASTLE / ZMEII

Romania/Turkey, 2010, 10’, HDV

Director / Regizor: Vlad Ilicevici & Andrei Tanase

Castelul Ankara a pazit orasul de-a lungul secolelor si a gazduit mai multe civlizatii in diferite perioade ale istoriei. Astazi, functiile i s-au schimbat, la fel ca si stapanitorii lui.

THE CAGE / COLIVIA

Romania, 2009, 17’, 35mm

Director / Regizor: Adrian Sitaru

Un baietel gaseste un porumbel bolnav si il aduce acasa, ceea ce provoaca o adevarata furtuna in familie. Tatal sau accepta in cele din urma ca porumbelul sa stea pe balcon cateva zile. Dar baiatul nu se multumeste cu atat si isi doreste o colivie pentru pasarea sa. Cine va castiga?

LORD

Romania, 2009, 21’, 35mm

Director / Regizor: Adrian Sitaru

Cu toate ca uraste cainii, Toni isi castiga viata adunandu-i pe cei pierduti si apoi santajandu-le stapanii, pentru sume frumusele de bani. Experienta cu un pechinez batran si urat de care nu reuseste sa scape il face pe Toni sa descopere trezindu-se in el sentimente de afectiune de a caror existenta nu avea nici o idee.
  
asdasd