Mimi Branescu si Ioan Antoci - scenarii castigatoare la CNC

Joi, 19 August 2010, Categoria: Noutati

Mimi Branescu si Ioan Antoci - scenarii castigatoare la CNC Scenariile "Cainele Japonez" de Ioan Antoci si "Acasa La Tata", scris de Mimi Branescu, castiga alaturi de alte 3 scenarii la recenta sesiune a concursului realizat de Centrul National al Cinematografiei. Cele doua lung metraje castigatoare mentionate mai sus sunt castigatoare ale Concursului National de Scenarii initiat de HBO Romania si organizat in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania, editiile 2008 si 2009.

"Cainele Japonez" a fost castigatorul categoriei de lung metraj al editiei din 2008 a Concursului National de Scenarii initiat de HBO Romania si organizat in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania. In "Cainele Japonez" un batran ramas fara sotie si casa, incearca sa-si (re)incropeasca un soi de viata, dar, intre tot mai evidenta disolutie a satului si o sfasietoare vizita "din trecut", reconstructia cu pricina nu e deloc simpla.

"Acasa La Tata", autor Mimi Branescu, a castigat in 2009 Concursul National de Scenarii initiat de HBO Romania si organizat in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania, la categoria lung metraj. In "Acasa La Tata", un barbat revine la casa parinteasca din satul natal dar reintalnirea cu tatal sau si cu prietenii din tinerete este departe de a-i aduce confortul sufletesc de care are nevoie.
  
asdasd