Mihai Calin prezinta Gala Premiilor Gopo 2010, in direct la TVR 1

Luni, 22 Martie 2010, Categoria: Noutati

Mihai Calin prezinta Gala Premiilor Gopo 2010, in direct la TVR 1 Cunoscutul actor Mihai Calin va fi gazda celei de-a patra editii a Galei Premiilor Gopo, care va transmisa in direct de TVR 1 de la Palatul Parlamentului – Sala Unirii, luni, 29 martie, incepand cu ora 21:10. In premiera, Gala va putea fi urmarita si de catre ascultatorii de radio, in direct la Radio Romania Cultural.

Gazda Galei Premiilor Gopo din acest an are un CV impresionant in film si televiziune: nascut in 1968, Mihai Calin a debutat in filmul de lung metraj regizat de Dan Pita, Pepe & Fifi (1994). Consacrarea a venit o data cu urmatoarele sale aparitii, in Eu sunt Adam (r. Dan Pita, 1996), si, in special, cu rolul Sami in filmul lui Radu Mihaileanu nominalizat la doua Premii César, Trenul vietii / Train de vie (1998). Filmografia sa mai include roluri in productii importante, precum Amen (r. Costa Gavras, 2002), documentarul de succes al lui Alexandru Solomon, Marele jaf comunist (2004) sau hitul maghiar prezentat in premiera mondiala la Festivalul de la Berlin in 2010, Bibliotheque Pascal (r. Szabolcs Hajdu). In paralel cu cariera sa cinematografica, Mihai Calin este una dintre cele mai cunoscute si mai simpatizate figuri de pe micul ecran si, totodata, unul dintre actorii importanti ai Teatrului National din Bucuresti. Mihai Calin este al doilea actor in istoria de patru editii a Galei Premiilor Gopo, dupa Marius Florea Vizante (2008). In 2009, Gala a fost prezentata de actrita Maria Dinulescu, iar in 2007 – de realizatorul de televiziune Catalin Stefanescu.

Pentru ca pasionatii fenomenului cinematografic sa nu piarda nimic din stralucirea celei mai mari editii de pana acum a Premiilor Gopo, Gala va putea fi urmarita integral online, incepand cu sosirea protagonistilor romani si straini ai evenimentului pe covorul rosu direct din noile Dacia Duster, incepand cu ora 19:30, si pana dupa decernarea ultimului trofeu, in jurul orei 22:40. Transmisiunea-maraton va putea fi urmarita pe site-ul oficial al Galei Premiilor Gopo – www.premiilegopo.ro, precum si pe site-ul co-producatorilor: www.tvr.ro. Fragmente din Gala vor putea fi urmarite pe ecranele Cocor Media Channel, care vor prelua live, pe tot parcursul serii, momente importante care vor ajunge in fata bucurestenilor aflati pe una dintre arterele principale ale Capitalei.

Cea de-a patra editie a Galei Premiilor Gopo - Premiile Industriei de Film din Romania - va avea loc pe 29 martie 2010 la Palatul Parlamentului - Sala Unirii si este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications si al Centrului National al Cinematografiei (CNC).
  
asdasd