Juriul Anim'est - in blockstart-uri

Miercuri, 1 Octombrie 2008, Categoria: Noutati

Juriul Anim'est - in blockstart-uri Festivalul International de Animatie Anim'est va continua si anul acesta sectiunea competitiva inaugurata editia trecuta, cu cele cinci categorii: lungmetraj, scurtmetraj, videoclipuri si spoturi publicitare, scurtmetraje romanesti si scurtmetraje studentesti. Noutatea este ca anul acesta, nu doua, ci trei jurii vor decide castigatorii din cele cinci categorii.

Primul juriu international, care va decide filmele castigatoare de la categoriile de lungmetraj si scurtmetraj, este fomat din:

Francis Gavelle (Franta), critic de cinema, membru al comisiei de selectie de scurtmetraje din cadrul "Semaine de la Critique du Festival de Cannes", membru al comisiei de scurt metraje a premiilor César.

Juan Pablo Zaramella (Argentina), regizor independent de filme de animatie, realizatorul unor scurtmetraje premiate la festivaluri din lumea intreaga, dintre care "Calatorie pe Marte" (peste 50 de premii) si "Lapsus" (2007) – Premiul Publicului la editia Anim'est 07.

Matei Branea (Romania), animator, ilustrator si autor de benzi desenate. A lucrat si in televiziune, unde cel mai important proiect a fost Planeta Moldova.

Al doilea juriu international, care va decide filmele castigatoare de la categoriile de scurtmetraje romanesti si scurtmetraje studentesti, este format din:

Gitanjali Rao (India), regizor de filme de animatie, producator, autoarea primului film animat indian selectionat la Festivalul de la Cannes, "Printed Rainbow". Acelasi film a obtinut si Trofeul Anim'est la cea de-a doua editie a Festivalului.

Igor Prassel (Slovenia), jurnalist independent, fondatorul si directorul Festivalului International Animateka.

Viorica Bucur (Romania), critic de film, realizator si producator TV, profesor la UNATC "I.L. Caragiale" Bucuresti.

Al treilea juriu, care va decide castigatorul de la categoria de videoclipuri si spoturi publicitare, este fomat din:

Vasile Alboiu aka Black Moon, art director si creative director la Ogilvy Romania, regizor si animator in proiecte de productie publicitara, scurtmetraje si si grafica pentru emisiuni de televiziune. Colaboreaza cu muzicianul si sunetistul roman Yvat, combinand animatia stop motion cu muzica experimentala.

Cristian Stefanescu aka Electric Brother, compozitor, muzician, DJ, producator de reclame si multimedia, realizator radio ("Retroelectro"), membru al trupelor NSK si Aievea. A realizat coloana sonora pentru spectacole de teatru si filme ("Furia", "Hartia va fi albastra", "911", "Histories 2").

Mihai Dobre aka DJ Haute Culture, membru fondator Suie Paparude, producator TV.

Pentru prima data pana acum, programul competitiv se anunta a fi chiar mai efervescent decat cel din afara Competitiei, care prin traditie include cele mai interesante si premiate lungmetraje si scurtmetraje internationale din ultimii doi ani. Lista completa a filmelor din Competitie se gaseste pe site-ul oficial al Festivalului, www.animest.ro, sectiunea Filme.
  
asdasd