John Dilworth revine la Anim'est

Luni, 22 Septembrie 2008, Categoria: Noutati

John Dilworth revine la Anim'est John Dilworth, celebrul creator al lui Courage the Cowardly Dog si invitatul de onoare al primei editii Anim'est, va fi prezent si in acest an la Bucuresti.

Duminica, 5 octombrie, ora 20:30, John Dilworth va prezenta la cinema Scala un program special: The Dirdy Birdy: Eliberarea subconstientului prin animatie, in care va vorbi despre animatie ca mijloc de sondare a subconstientului si va oferi exemple din filmele sale create prin "automatism".

Pentru Dilworth, nominalizat la Oscar in 1995 pentru scurtmetrajul The Chicken from Outer Space, rolul animatiei este cunoasterea profunda a sinelui, iar cunoasterea anormalitatii, care a nascut multe creatii animate, uneori rar întelese, inseamna cunoasterea operei de arta.

Filmele lui John Dilworth au fost transmise pe CBS, HBO, Cartoon Network, MTV, Canal + si Arte si expuse în muzee celebre precum Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art si Guggenheim Museum din New York. Animatia pentru care a obtinut o nominalizare la Oscar a devenit mai tarziu serialul TV celebru in lumea intreaga, Courage the Cowardly Dog, insa cel mai mare succes l-a avut cu "Dirdy Birdy" (1994), selectat la peste 50 de festivaluri si premiat de nenumarate ori.
  
asdasd