Intalniri Incrucisate starneste interesul Indiei.

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, Categoria: Noutati

Intalniri Incrucisate starneste interesul Indiei. "Intalniri Incrucisate", in regia lui Anca Damian, a fost selectat la cea de-a 39-a editie a Festivalului de Film din India (IFFI), sectiunea "Cinema of the World", care se va desfasura la Goa in perioada 22 Noiembrie- 2 Decembrie, 2008.

Filmul a fost bine primit de criticii de film straini, fiind prezentat si in cadrul Festivalurilor de Film de la Pusan, Chicago si Cottbus. Celebra publicatie "Variety" a declarat ca "un scenariu inteligent reprezinta cheia succesului pentru Intalniri Incrucisate... Anca Damian a demonstrat ca are destul talent pentru a starni interes si in viitoarele sale proiecte".

"Intalniri Incrucisate" reprezinta debutul in lung metraj al Ancai Damian. Nascuta in 1962 la Cluj, Anca Damian a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L Caragiale, obtinand si un doctorat in Cinematografie si Media

Filmografia sa include documentarele "A fi sau a nu fi, "Porto Franco 2000", film premiat la Dakino si selectionat la Festivalul de Film de Arta de la Palazo Venezia – Roma, "Ritualuri", "Eminescu-Calatorie virtuala in absolut".

Filmul "Intalniri Incrucisate" este prima coproductie romano-finlandeza (Libra Film si Making Movies) si a putut fi vizionat in avanpremiera in cadrul Festivalului International de Film Transilvania - TIFF. Premiera oficiala a filmului este programata pentru data de 12 decembrie 2008.
  
asdasd