Giuseppe Tornatore deschide Mostra de la Venetia

Joi, 11 Iunie 2009, Categoria: Noutati

Giuseppe Tornatore deschide Mostra de la Venetia "Baaria", povestea scrisa si regizata de Giuseppe Tornatore, va deschide editia cu numarul 66 a Festivalului de Film de la Venetia pe 2 septembrie, fiind prima productie italiana care deschide festivalul de la Lido in ultimele doua decenii (si cel mai scump proiect realizat in peninsula in ultimii ani).

Avand un buget de 30 de milioane de dolari, "Baaria" beneficiaza de o distributie impresionanta care ii numara pe Monica Bellucci, Michele Placido, Raoul Bova si Donatella Finocchiaro, coloana sonora fiind realizata de Ennio Morricone. Rolurile principale au fost incredintate unor debutanti, Francesco Scianna si Margareth Made. Filmul urmareste povestea a trei generatii de sicilieni din Bagheria, satul natal al lui Tornatore - dealtfel proiectul "amuzant si melancolic" este unul partial auto-biografic, dupa cum a declarat regizorul

Produs de Medusa si Quinta Communications, "Baaria" a fost turnat in mare parte pe un platou de filmare din Tunis, in Ben Arous, o zona industriala de la periferiile capitalei tunisiene.
  
asdasd