Ghid de supravietuire urbana cu scurtmetraje si concert extraordinar Sofa Surfers

Luni, 29 Octombrie 2012, Categoria: Noutati

Ghid de supravietuire urbana cu scurtmetraje si concert extraordinar Sofa Surfers Sambata, 10 noiembrie, de la 20.00, ShortsUP revine “Cu Viteza Luminii”. Acesta este numele evenimentului ce va reuni scurtmetraje de top despre viata urbana in viteza si un concert-eveniment al austriecilor de la Sofa Surfers.

inceputul de sezon aduce noutati pentru ShortsUP si pentru felul in care publicul va interactiona cu cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii.

Daca pana acum focusul erau evenimentele lunare, din aceasta toamna acestea devin sezoniere, urmand ca prezenta filmelor scurte sa se intensifice pe alte medii de expunere.

Pe 10 noiembrie, la Turbohalle, startul ShortsUP se va da in ritmul filmelor scurte sub 10 minute care au in comun personaje ce reactioneaza la trepidatia marilor orase. Atunci cand ziua inainteaza cu viteza luminii, si incurcaturile sunt pe masura.

"Cum sa-ti pastrezi jobul de zi" (r. Sean Frewer, Canada, 2012), un scurtmetraj care abia a intrat in circuitul festivalier, e un ghid ironic de urmat in viata profesionala si personala. Adaptare dupa povestirea de succes a Rebeccai Rosenblum, filmul descrie cu umor, dar si caldura, cum e munca de la 9 la 5 intr-un zgarie-nori. Rutina este, de fapt, pentru personajul feminin al povestii, o adevarata jungla in mijlocul orasului.

“Picatura” (r. Léo Verrier, Franta, 2011) e o animatie castigatoare a peste 5 premii internationale (Premiul juriului la Anima Mundi Animation Festival sau Cea mai buna animatie la Cleveland international Film Festival). in prim-plan se afla Jack, un personaj cel putin ciudat, de vreme ce fura tablouri din muzee pentru a le manca. Devoratorul de arta ramane insa fara hrana, fiind nevoit sa picteze el insusi; o lectie de viata fara predici, plina de invataminte si haz.

“Pierduta si regasita” (r. Sam Washington, Marea Britanie, 2011) completeaza, alaturi de alte 2 ore de filme, programul ShortsUP “Cu Viteza Luminii”. Comedie neagra despre o femeie care isi pierde masina in parcare, filmul a obtinut, intre altele, Premiul Publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american dedicat scurtmetrajului.

Filmele scurte sub 10 minute si piesele Sofa Surfers de pe albumul “Superluminal” (2012), cel mai titrat album al trupei, cantat in premiera la Bucuresti, vor sustine ritmul evenimentului ShortsUP timp de 4 ore. Albumul trateaza aceeasi tema ca si filmele, a instrainarii si nevoii regasirii umanitatii intr-o lume globalizata, tehnologizata, pe fuga, dominata de presiunea cresterii economice. Single-ul “World In A Matchbox”, difuzat si de posturile romanesti de radio, a devenit deja foarte popular in Europa. Concertul va fi insotit de spectacolul vizual al lui Timo Novotny, artistul care construieste imaginea nonconformista Sofa Surfers de multi ani.

Biletele pentru ShortsUP “Cu Viteza Luminii” se vor putea cumpara prin MyTicket si Eventim la pretul de 40 de lei sau la intrare, la pretul de 50 de lei. Detalii despre programul “Cu Viteza Luminii” si recomandari zilnice de scurtmetraje valoroase gasiti pe site-ul www.shortsup.ro.
  
asdasd