Fratii Coen inchid B-EST IFF 2010

Luni, 12 Aprilie 2010, Categoria: Festival

Fratii Coen inchid B-EST IFF 2010 "A serious man", cel mai recent film al fratilor Ethan si Joel Coen, nominalizat de Academia Americana de Film la categoriile Cel mai bun film si Cel mai bun scenariu original, Oscar 2010, va fi prezentat, in exclusivitate si intr-o singura proiectie, in cadrul Ceremoniei de Inchidere a Festivalul International de Film Bucuresti, ce se va desfasura in data de 25 aprilie, incepand cu ora 19:30, la cinematograful Scala.



Tot in cadrul B-EST IFF 2010, in afara competitiei, pe langa deja-anuntatul El secreto de sus ojos (r. Juan Jose Campanella) premiat cu Oscar pentru Cel mai bun film strain 2010, veti putea vedea filme de exceptie, regizate de unii dintre cei mai titrati regizori ai lumii: "Thirst", o noua provocare marca Park Chan Wook, castigatoare a Marelui Premiu al Juriului, Cannes 2009; "A single man", debutul in regie al designerului Tom Ford, cu Colin Firth in rolul principal, rol pentru care a primit Copa Volpi de interpretare la Venetia 2009 si a fost nominalizat la Oscar 2010 de rol principal; "Vincere" (selectie oficiala Cannes 2009), in regia lui Marco Bellocchio, ecranizare a unei pagini sumbre a istoriei ce a fost eliminata din biografia oficiala a lui Mussolini; "The Time that remains" (r. Elia Suleiman, competitie oficiala Cannes 2009), sau povestea infiintarii statului Israel in patru episoade semi-autobiografice; sau "No one knows about persian cats" (r. Bahman Ghobadi, Un Certain Regard 2009), ce ofera o perspectiva semi-documentaristica asupra scenei muzicale iraniane.



De asemenea, B-EST IFF va propune doua evenimente speciale – Ziua Documentarelor HBO, in cadrul careia puteti vedea doua dintre cele mai recente documentare produse de canalul HBO Romania – Lumea vazuta de Ion B. si Circul Vesel –, si o seara a filmului francez, cu un double-bill de exceptie: documentarul-radiografie a unui proiect damnat "L'Enfer de Henri-Georges Clouzot" (r. Serge Bromberg & Ruxandra Medrea), Cesar 2010 pentru Cel mai bun documentar si "Les Herbes Folles", in regia veteranului Alain Resnais, recompensat cu premiul omagial al juriului, Cannes 2009.
  
asdasd