Festivalul Filmului Francez, editia 12

Joi, 27 Noiembrie 2008, Categoria: Noutati

Festivalul Filmului Francez, editia 12 Intre 5 si 11 decembrie va avea loc cea de-a 12-a editie a Festivalului Filmului Francez, la Elvira Popescu, Cinema Europa, CinemaPro si Cinema Studio.

Principalul invitat este Laurent Cantet, regizorul care a obtinut premiul Palme d'Or anul acesta la Cannes. Cantet va veni la Bucuresti pentru a-si promova filmul "In clasa" / "Entre les murs", care se afla in sectiune Avanpremiere a festivalului.

Festivalul cuprinde:

"Sectiunea Avanpremiere"

11 filme recent aparute in Franta si care vor fi prezentate, in curând, pe ecranele românesti. Printre acestea, Un conte de Noël de Arnaud Despleschin, L’heure d’été de Olivier Assayas, Faubourg 36 de André Barratier …

"Sectiunea Formidable !"

Sase critici si actori de cinema români, personalitati ale lumii artistice prezinta, fiecare, filmul preferat din creatia cinematografica franceza si isi motiveaza alegerea, in fata publicului. Vlad Ivanov, Viorica Bucur, Maia Morgenstern au acceptat deja sa participe la acest eveniment.

"Retrospectiva Mathieu Amalric"

Sase filme demonstreaza talentul si eclectismul acestui tanar realizator, care s-a facut remarcat in intreaga lume.

"Gros plan sur Sandrine Bonnaire"

Patru filme in care actrita e condusa de mari regizori : Pialat, Chabrol, Varda.

"Mana libera lui ... Cristi Puiu"

Realizatorul va prezenta unul din filmele sale de lung metraj si doua creatii franceze pe care le apreciaza in mod deosebit.

"Noaptea suspans"

Pe 6 decembrie, de la ora 19 pana in zori, tot ceea ce aduce suspans in cinema - aventura, mister, crima... - se va declina in timpul acestei nopti cu sufletul la gura a filmului francez care cuprinde chiar si muzicalizarea in direct a unui film.
  
asdasd