Festivalul filmului belgian francofon

Marti, 17 Februarie 2009, Categoria: Noutati

Festivalul filmului belgian francofon Vineri 27 februarie 2009 se da startul la Festivalul filmului belgian francofon care va avea loc pana pe 5 martie la Sala Elvira Popescu a Institutului francez din Bucuresti.

Festivalul filmului belgian francofon propune cinefililor o intalnire de neratat cu realismul, suprarealismul, autoironia, umorul decalat, acid si chiar crud, sarcasmul si non-sensul care descriu productia cinematografica recenta din Valonia si din Bruxelles.

Seara de deschidere a Festivalului va avea loc vineri 27 februarie de la ora 19.00 cand va fi prezentat in premiera in Romania filmul "Mana omului fara cap / Ou est la main de l'homme sans tete ?" (Belgia, 2007) de Guillaume si Stephane Malandrin, cu Cecile de France, Ulrich Tukur si Bouli Lanners. Proiectia se va face in prezenta realizatorilor.

Acest film i-a adus lui Cecile de France premiul Bayard d'Or pentru cea mai buna actrita la Festivalul filmului francofon de la Namur, iar Nicolas Guicheteau a primit un Bayard d'Or pentru cea mai buna imagine la acelasi festival.

Aici puteti gasi programul complet al festivalului.
  
asdasd