Festival de film experimental in Bucuresti

Marti, 2 Septembrie 2008, Categoria: Noutati

Festival de film experimental in Bucuresti UNARTE_FEST este primul festival international din Romania dedicat exclusiv filmului experimental, un gen prezent foarte rar in cinematografele de la noi si expus cu precadere in muzee si galerii de arta. Estetica acestui gen difera de cea a scurtmetrajelor sau lungmetrajelor, stilul abordat nu are legatura cu cel al documentarelor; filmele experimentale nu trebuie sa aiba o structura narativa bine definita sau sa fie insotite de sunet, iar imaginile nu trebuie sa fie recognosicibile.

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti intentioneaza sa incurajeze promovarea acestui tip de film in Romania si nu numai, prin intermediul Festivalului UNARTE_FEST, al carui scop este sprijinirea schimbului cultural si dialogului intre artisti, profesionisti, studenti si public.

Toate lucrarile inscrise in concurs vor fi disponibile pentru vizionare online, pe site-ul festivalului (http://www.unartfest.org/), iar filmele castigatoare vor fi proiectate pentru public pe parcursul a trei zile, impreuna cu o selectie a celor mai bune proiecte primite. UNARTE_FEST este organizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.
  
asdasd