Familia Borgia in premiera la HBO

Vineri, 17 Iunie 2011, Categoria: Recomandari TV

Familia Borgia in premiera la HBO Familia Borgia spune povestea uneia dintre cele mai fascinante familii din istorie. Serialul incepe in momentul in care Rodrigo Borgia (laureatul cu Oscar Jeremy Irons) devine Papa Alexandru al VI-lea. Impreuna cu cei doi fii ai sai, Cesare si Juan, si cu frumoasa lui fiica Lucrezia, vor deveni cea mai puternica si influenta familie din Italia renascentista. Crud si decadent, Rodrigo Borgia a intimidat si a ucis din dorinta de a deveni Papa. Dupa ce a preluat controlul asupra Vaticanului, regimul sau corupt a implicat Biserica Catolica din secolul XV si intreaga Europa in scandal.

Actiunea se desfasoara intr-una dintre cele mai semnificative perioade istorice: Renasterea si descoperirea Lumii Noi. Contemporani cu da Vinci, Michelangelo si familia de’Medici, legendarii Borgia au avut o reputatie foarte proasta si au fost perceputi drept eretici, de-a lungul vietii lor comitand toate pacatele posibile.

Familia Borgia este creat, produs si scris de regizorul laureat cu Oscar Neil Jordan (The Crying Game) care a si regizat primele doua episoade.

Distributia serialului ii reuneste pe Jeremy Irons (Die Hard: With a Vengeance, The Lion King, Dead Ringers) in rolul lui Rodrigo Borgia, François Arnaud (I Killed My Mother si The Poisoned Chalice) in rolul lui Cesare Borgia, fiul lui Rodrigo Borgia, silit sa devina preot impotriva dorintei sale, ce ajunge sa comita cele mai teribile crime pentru a asigura succesul familiei si Holliday Grainger (Jane Eyre, Daddy Fox si The Bad Mother’s Handbook) in rolul Lucreziei Borgia, fiica lui Rodrigo Borgia.

Serialul a primit numeroase critici pozitive. Robert Bianco (USA Today) declara: "Serialul Familia Borgia se bucura de o distributie extraordinara condusa de Jeremy Irons, prin care prezinta in cel mai somptuos si elegant mod cea mai infama familie din istorie.”

Serialul va avea premiera pe 24 iunie si va fi difuzat in fiecare vineri, de la ora 20:00, numai la HBO.
  
asdasd