The Ugly Truth

Luni, 7 Septembrie 2009, Categoria: Cronica de film

The Ugly Truth "The Ugly Truth" are parte de nume stralucitoare pe afis, dar e o comedie romantica previzibila din primul pana in ultimul minut. Scenariul - scris parca de un student mediocru, in primul semestru de scoala - e o admirabila colectie de clisee lipite laolalta cu glumite porcoase (vreo 2 sau 3 reusite, dar atat) si mult sirop.

De o parte avem (iarasi...) o tanara femeie de cariera (Abby - Katherine Heigl), obsedata de jobul ei in televiziune si lipsita de viata sociala, posesoare de pisica (de ce femeile singure din filme sunt toate patetice si nefericite?) si de criterii nerealiste in cautarea alesului inimii: barbatul ideal ar trebui sa fie pasionat de muzica clasica, cunoscator de vinuri bune, cultivat si ultra-sensibil. Yeah right.

De cealalta parte avem un mascul impertinent (Mike - Gerard Butler), realizator TV al unei emisiuni scandaloase si sustinatorul unor principii de viata ceva mai fruste: barbatii sunt in esenta niste ahtiati dupa sex, carora le pasa mai mult de fundul femeilor decat de creierul lor, iar cheia unei relatii reusite nu e comunicarea ci gimnastica la orizontala.



Desigur, masculul impertinent ascunde o inima de aur, ranita in trecut de un lung sir de femele nemiloase. Desigur, asta il face irezistibil. Desigur, femeia singura e gata sa renunte la principiile ei de-o viata pentru a descoperi amorul in bratele tipului cu farmec de tractorist (desi chilotii cu vibratie pe care ii primeste cadou de la acelasi tractorist par a functiona foarte bine si singuri). Desigur, cei doi danseaza pe ritmuri latino si descopera ca nu pot lupta cu chimia. Desigur, ca sa fie atragatoare o femeie trebuie sa se imbrace ca o parasuta, sa nu-si contrazica niciodata barbatul si sa rada la glumele lui, indiferent daca sunt amuzante sau nu. Asta e "adevarul gol-golut" livrat de filmul lui Robert Luketic. O concluzie cam trista pentru o comedie. Is this the ugly truth?



[Adela Marcov]
  
asdasd