Cristi Puiu si Alex Galmeanu, la ShortsUP Metamorfoze

Joi, 24 Martie 2011, Categoria: Noutati

Cristi Puiu si Alex Galmeanu, la ShortsUP Metamorfoze In urma cu un an, la finele lui martie 2010, ShortsUP a proiectat pentru prima oara o selectie de filme scurte premiate pe una dintre cele mai prestigioase scene romanesti. A fost un experiment cultural reusit, de aceea a decis sa revina la Opera Nationala din Bucuresti sambata, 26 martie, la 22.00, cu evenimentul Metamorfoze.

Si, pentru ca, mai mult decat in promovarea filmelor de scurtmetraj valoroase, ShortsUP crede in imbinarea diverselor forme de exprimare artistica, la evenimentul de sambata vedetele vor fi scurtmetrajele si textele scrise. Filmele scurte despre transformari spectaculoase sunt insotite de lansarea numarului 5 a trimestrialului “Decat o Revista”, o publicatie de terapie creativa a carei “nisa editoriala” e profunzimea.

Printre momentele inedite ale serii vor fi un re-scoring al lui Norzeatic pe filmul Le Miroir (regia Laurent Fauchere si Antoine Tinguely, Elvetia, 2010). E vorba de un scurtmetraj cu adevarat memorabil: viata unui om, din copilarie pana la batranete, se deruleaza in oglinda in 6 minute.

Fotograful Alex Galmeanu, care semneaza coperta cu Ana Ularu a revistei, a creat si un foto-documentar scurt despre experimentul ce a dus la nasterea copertei, documentar care va fi proiectat la ShortsUP.

Va fi prezentat si un film de scoala regizat de Cristi Puiu, Avant le Petit Déjeuner, inspirat de piesa de teatru a lui Eugene O’Neill, Before breakfast. Puiu a creat filmul in 1995, la Ecole Superieure d’Arts Visuels din Geneva si spune povestea violentei ce ia nastere intr-un cuplu.

Razvan Crisan (ShortsUP), despre eveniment: “Credem intr-o Romanie dinamica si efervescenta, plina de oameni curiosi si dornici sa experimenteze si sa descopere care sunt cele mai actuale forme de exprimare – atat in scris, cat si vizual sau muzical. Asa s-a nascut Metamorfoze si asocierea ShortsUP cu DoR”.

Cristian Lupsa (Decat o Revista): “Am considerat dintotdeauna ca ShortsUP e un eveniment cu putere transformationala – nu doar a scurtmetrajelor in produse culturale de valoare, ci si a spatiului de proiectie si a starii oamenilor care vin acolo. E exact aceeasi misiune pe care o avem si noi – sa oferim oamenilor o serie de experiente diferite, unele pe care le inteleg instinctiv, altele care le dau de gandit, toate insa menite sa-i faca sa simta ca apartin acestei lumi. Numarul #5 e primul cu o tema declarata, Metamorfoza, si va trata numeroase transformari si reinventari, personale sau sociale.”

Biletele pot fi cumparate de pe eventim.ro la pretul de 25 RON sau in seara evenimentului, de la Opera Nationala Bucuresti, la pretul de 35 RON (pretul de 35 RON include si un exemplar din DoR #5). Biletele ofera acces la programul intregului eveniment: filme scurte, lansarea revistei si live performances.
  
asdasd