byron semneaza coloana sonora a serialului HBO Ramai cu mine

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, Categoria: Noutati

byron semneaza coloana sonora a serialului HBO Ramai cu mine Pentru noul serial produs de HBO Europe in Romania, Ramai cu mine, byron, sub coordonarea producatorului muzical Adam Balazs, a compus peste zece piese originale, menite sa insoteasca si sa sustina povestile prezentate de-a lungul celor 13 episoade.

Pornind de la scenariul serialului, byron, trupa de rock alternativ, ce ii are in componenta pe Dan Byron (voce, chitara acustica, flaut), 6fingers (clape, chitara acustica, voce), Laszlo Demeter (bass) si Dan Georgescu (tobe), a compus piese originale, in limba romana, si tranzitiile muzicale pentru cel mai nou serial HBO.

„Colaborarea cu o trupă de alternative rock pentru o coloana sonora este o premiera pentru piata de televiziune din Romania si consideram ca a fost o alegere foarte potrivita. Muzica pe care au creat-o cei de la byron pentru Ramai cu mine completeaza cu succes povestile intense si se adauga listei de argumente care fac din noua productie HBO un serial ce nu trebuie ratat.”, spune Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania.

„A fost o provocare sa facem parte din acest proiect si suntem recunoscatori celor de la HBO pentru oportunitate. Pentru noi a reprezentat pe multe planuri un nou mod de a face lucrurile – de exemplu, e prima oara cand compunem direct in limba romana. Apoi, a fost o placere sa lucram alaturi de Adam, un profesionist de la care am invatat foarte multe – muzica de film este o lume noua pentru noi si ne bucuram ca l-am avut alaturi in aceasta experienta”, spune Dan Byron.

Pentru piesa de pe generic, Melancolic, a fost realizat si un videoclip filmat in centrul Bucurestiului, ce contine si scene din film. In clipul produs de Freealize (Ileana Cecanu), alaturi de membrii trupei byron, apar si cativa dintre actorii din rolurile principale din serialul Ramai cu mine.

Producatorul Adam Balazs a coordonat de-a lungul carierei sale muzica pentru productii precum: “The Butterfly Effect 3”, “El Camino”, “The Elephant King” sau documentarul “Born and bred”. Inregistrările pieselor s-au desfasurat in studioul Real Sound & Vision, avandu-l ca inginer de sunet pe Victor Panfilov.

Primele doua episoade ale serialului original HBO Ramai cu mine vor fi difuzate in premiera si in exclusivitate in data de 1 decembrie, de la ora 20:00, numai la HBO.
  
asdasd