Australia- un nou documentar original HBO Romania

Luni, 20 Iulie 2009, Categoria: Recomandari TV

Australia- un nou documentar original HBO Romania HBO Romania are onoarea sa prezinte in luna iulie un nou documentar original, Australia, in regia lui Claudiu Mitcu.

Documentarul descrie experientele echipei nationale de fotbal a persoanelor fara adapost (homeless) din Romania si participarea acesteia la Homeless World Cup Melbourne in decembrie 2008.

Personajele sunt sase oameni fara adapost din Timisoara si din imprejurimi, adunati de Mihai Rosus, coordonatorul si antrenorul echipei. Acesta incearca sa-i transforme in sportivi, chiar si amatori, in ciuda statutului lor social.

Vasile Bereghi, Beniamin Calancea, Pavel Calancea, Daniel Podina, Claudiu Kostity, Radu Muntean (nu regizorul) sunt membri echipei de fotbal a Romaniei. Celeilalte echipe.

Documentarul Australia, o productie originala HBO Romania, spune povestea fiecaruia dintre ei in parte, si-i insoteste de pe strazile Timisoarei, prin cantonamentul de la Buzias, pina la experienta de a obtine primul pasaport din viata lor si de a ajunge pe un alt continent pentru a-si reprezenta tara. Regizorul Claudiu Mitcu a reusit sa realizeze un documentar observational construit in jurul personajelor sale. Premiera documentarului Australia este programata la HBO Romania in data de 30 iulie, de la ora 21.35, imediat dupa documentarul Maradona in regia lui Emir Kusturica.



Va prezentam mai jos lotul Romaniei la HOMELESS WORLD CUP editia a opta, MELBOURNE, DECEMBRIE 2008

RADU MUNTEAN

Coordonator de joc, capitan

Varsta: 27 de ani

In 2003, pe cand era student in anul 3 la Facultatea de Drept si redactor la un ziar din Arad, a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru complicitate la talharie. A fost eliberat conditionat dupa 5 ani pentru buna purtare. E mandru ca a aparat culorile Romaniei intr-un turneu la care au participat echipe din toata lumea si a fost impresionat de liberatea pe care o insipira Australia.

BENIAMIN „BENI” CALANCEA

Portar

Varsta: 18 ani

A locuit noua ani la casa de copii, dupa ce mama lui a intrat la inchisoare, iar tatal a ajuns paralizat intr-un azil de batrani. Se bucura ca a plecat din casa parintilor si ca a ajuns undeva unde e „mai liniste”. Viseaza sa ajunga portar la un club de fotbal.

VASILE „VASI” BEREGHI

Fundas

Varsta: 27 ani

A crescut la casa de copii pana la 8 ani, apoi a fost la casa de corectie si de doua ori la inchisoare. E casatorit, are un fiu de 3 ani si jumatate pe care se bucura ca a hotarat sa il pastreze. A fost foarte tentat sa ramana in Australia, dar a renuntat de dragul familie.

PAUL CALANCEA

Atacant

Varsta: 20 de ani

Fratele mai mare al lui Beniamin locuieste in chirie la Arad de cand a parasit casa de copii, unde a stat 6 ani. Dupa ce a schimbat mai multe meserii, a ramas la cea de spalator auto.

CLAUDIU „CLAU” KOSTITY

Atacant

Varsta: 24 de ani

Dupa ce a plecat de acasa din cauza unui tata alcoolic si agresiv, a locuit timp de sase ani intr-o cladire abandonata din Timisoara. Ii plac toti fotbalistii brazilieni si viseaza sa ajunga la nivelul lor. Are o relatie stabila de mai multi ani.

MIHAI „MISU” ROSUS

Coordonator proiect, manager al echipei

Varsta: 24 de ani

Conduce centrul Metanoia din Timisoara si este cel care a avut initiativa infiintarii echipei nationale de fotbal a persoanelor fara adapost, dupa un model testat deja cu succes in multe alte tari din lume. A organizat selectia primului lot al echipei nationale, la care au participat persoane fara adapost sau fosti condamnati la inchisoare din Timisoara si Arad. Intentioneaza sa continue acest proiect, cu o baza de selectie la nivel national, in cazul in care va reusi sa atraga atentia unor sponsori care sa sustina activitatea echipei.
  
asdasd