Andrei Konchalovsky - invitat de onoare la B-EST IFF 2010

Joi, 11 Martie 2010, Categoria: Noutati

Andrei Konchalovsky - invitat de onoare la B-EST IFF 2010 Cea de-a 6-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti (B-EST IFF) se va desfasura in acest an in perioada 20 - 25 aprilie, la cinematografele Scala si Corso.

Invitatul de onoare al B-EST IFF 2010 este nimeni altul decat marele regizor rus Andrei Konchalovsky care, pentru a ne putea onora cu prezenta, a renuntat la un alt eveniment de profil ce urma sa se desfasoare in acelasi timp cu Festivalului International de Film Bucuresti.

Pe langa filmul Stralucire / Glyanets (2007), difuzat in premiera absoluta in Romania in deschiderea Festivalulului International de Film Bucuresti (B-EST IFF), Andrei Konchalovsky va prezenta o scurta retrospectiva a filmografiei sale si va sustine un masterclass destinat tuturor pasionatilor de cinema rusesc (si nu numai).

Glyanets, primul film de cinema facut de Konchalovsky dupa 5 ani de pauza de la anteriorul sau opus, Dom Durakov (2002) – de asemenea prezentat in premiera absoluta in Romania, in cadrul B-EST IFF 2010 –, spune povestea Galyei, o simpla croitoreasa de provincie care pleaca la Moscova in speranta ca frumusetea sa o va ajuta sa se remarce in capitala si ca, devenind fotomodel, isi va vedea fotografiile pe copertele celor mai importante reviste de moda. Construit ca o fabula si pornind de la proverbul „ai grija ce-ti doresti, caci s-ar putea sa se intample”, Glyanets reuseste un tablou teribil de realist al societatii contemporane din Rusia, in care valorile au fost inversate, si-n care celebritatea si consumerismul au ajuns sa faca legea.

Andrei Konchalovsky va veni la Bucuresti impreuna cu sotia sa, actrita Yuliya Vysotskaya, protagonista ultimelor sale doua filme.
  
asdasd