Andrei KonchalovskyOcupatie: Regizor, Scenarist

Data nasterii: 20 August 1937

Locul nasterii: Moscow, Russia

Nascut la Moscova, in 1937, intr-o familie de scriitori si artisti, Andrei Konchalovsky a decis sa faca cinema dupa ce a vazut si s-a indragostit iremediabil de capodopera lui Mikhail Kalatozov Zboara cocorii / Letyat zhuravli (1957). Coleg de facultate cu Andrei Tarkovski, cei doi au scris impreuna o alta capodopera a cinematografiei rusesti, Andrei Rublyov (1966).   Andrei Konchalovsky a devenit celebru pe plan international cu filmele Unchiul Vanea / Dyadya Vanya (1970, cu Innokenti Smoktunovski si Serghei Bondarciuk), considerat de Woody Allen drept „una dintre cele mai bune adaptari dupa Cehov” si Siberiada / Sibiriada, care a castigat Premiul Special al Juriului la Cannes 1979 si care l-a propulsat pe Konchalovsky in atentia producatorilor americani care i-au facilitat, de altfel, stabilirea in Statele Unite.
Timp de un deceniu, pana la prabusirea blocului sovietic, Konchalovsky a facut filme in limba engleza – Maria’s Lovers (1984), Runaway Train (1985), Duet for One (1986), Homer and Eddie (1989) sau Tango & Cash (1989), lucrand cu importanti actori europeni si hollywoodieni: Max von Sydow, Robert Mitchum, Jack Palance, Sylvester Stallone, Kurt Russell, Nastassja Kinski, Liam Neeson, Bob Hoskins, Julie Andrews, Alan Bates, Whoopi Goldberg, Jon Voight, John Goodman, Eric Roberts sau James Belushi.
La inceputul anilor ’90 regizorul s-a intors in Rusia, unde s-a orientat mai mult spre regia de teatru, pasiune descoperita in perioada petrecuta in Vest.

Imagini:

  


Filmografie - Actor

Filmografie - Regizor

Filmografie - Scenarist

Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

Se pot incarca maxim 20 poze odata.Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.


Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 
 
 

Articole

Programul B-EST IFF 2010

Efectele norului de cenusa vulcanica din Islanda afecteaza si programul festivalului B-EST IFF 2010: trei dintre membrii juriului (Jay Weissberg, Sylvain Auzou si Horea Laptes) asteapta reprogramarea...

Luni, 19 Aprilie 2010

Andrei Konchalovsky - invitat de onoare la B-EST IFF 2010

Cea de-a 6-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti (B-EST IFF) se va desfasura in acest an in perioada 20 - 25 aprilie, la cinematografele Scala si Corso.
Invitatul de onoare al B-EST...

Joi, 11 Martie 2010

 

  
asdasd