Alexander Hacke si Danielle de Picciotto-invitati speciali la NexT 2010

Joi, 8 Aprilie 2010, Categoria: Noutati

Alexander Hacke si Danielle de Picciotto-invitati speciali la NexT 2010 Muzicianul, producatorul muzical, compozitorul de muzica de film si actorul german Alexander Hacke, una dintre cele mai influente figuri ale scenei muzicale europene underground pe parcursul ultimilor douazeci de ani, este invitatul special al celei de-a patra editii a Festivalului International de Film NexT, in anul in care se implinesc trei decenii de la infiintarea grupului german Einstürzende Neubauten.

Alexander Hacke va fi protagonistul serii de deschidere NexT – marti, 13 aprilie 2010, de la ora 19:00, la Cinema Scala – cand va prezenta publicului celui mai important festival de scurt si mediu metraj din Romania pelicula regizata de Fatih AkinGegen die Wand / Cu capul inainte, castigatorul Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin si al Premiului Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun film in 2004. Compozitor si interpret al coloanei sonore originale a filmului, Hacke va discuta cu publicul NexT despre unul dintre filmele-cult ale acestui deceniu, precum si despre impresionanta sa cariera in film si muzica. Discutia cu basistul formatiei germane Einsturzende Neubauten va continua a doua zi – miercuri, 14 aprilie, de la ora 12:00, la seminarul sustinut de Alexander Hacke si Danielle de Picciotto: Making of Dansul stelelor – in cadrul caruia cei doi vor proiecta in fata publicului NexT scurt metrajul produs de Ministerul German al Afacerilor Externe, pe care l-au realizat impreuna, si care marcheaza implinirea a douazeci de ani de la caderea Zidului Berlinului.

Operele de la inceputul carierei lui Alexander Hacke includ Borsig-Werke si albumele trupei Sprung aus den Wolken, urmate de crearea trupei Einstürzende Neubauten. In continuare, Hacke a mai colaborat cu Band Mona Mur & Die Mieter si cu Band Crime and the City Solution. Single-urile sale Wunderbar si Hiroshima au fost foarte apreciate de presa muzicala si au cunoscut un mare success international. Incepand cu 1992, Alexander Hacke este foarte activ si in calitate de compozitor de muzica de film, cea mai cunoscuta colaborare a sa fiind muzica filmului Gegen die Wand (r: Fatih Akin, 2004). Hacke este, de asemenea, protagonistul documentarului lui Akin Crossing The Bridge – The Sound of Istanbul (2005). Impreuna cu Danielle de Picciotto si The Tiger Lillies, a creat si a condus proiectul scenic muzical Mountains of Madness, bazat pe povestirea horror a lui H. P. Lovecraft. Albumul sau solo Sanctuary a fost lansat in 2005. In 2006, Alexander Hacke s-a casatorit cu partenera sa de foarte multi ani, artista americana Danielle de Picciotto. In 2007, au lansat DVD/CD-ul Das Narrenschiff, un spectacol audio-video pe care il prezinta in continuare in diverse colturi ale lumii. Alexander si Danielle au fost prezentati in 2009 in documentarul In Berlin, de Michael Ballhaus/Ciro Cappellari.

Nascuta in SUA, Danielle de Picciotto a studiat arta in New York si Bonn, fiind o artista activa in pictura, desen, film si muzica. Danielle si-a expus lucrarile la nivel international inca din 1997 - in colaborare cu Institutul Cultural German „Goethe”, in Hong Kong, la Milano, Roma, Tokio si in Mexic. A lucrat si expus la Staatsgalerie din Stuttgart; Haus am Lützowplatz, Berlin; Strychnine Gallery din New York si Londra; Janine Bean Gallery, Berlin; Feinkunst Krüger, Hamburg; Gallery AU18 Milano; Moussonturm, Frankfurt. Recent, lucrarile ei au fost expuse la Zoo London (2008) si Berliner Liste (2009) si au aparut in publicatii internationale precum Disorientation - Art on the margin of Contemporary, The Upset si All Allure. Danielle a realizat numeroase dvd/cd-uri, spectacole live, animatii si compozitii muzicale. In 1989 a fondat, impreuna cu Dr. Motte, Love Parade-ul de la Berlin. In 2009, Ministerul Geman al Afacerilor Externe i-a comisionat lui Danielle un film de 10 minute pe tema: 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului si cele 12 noi tari din UE, ale carui coloana sonora si sound design au fost realizate integral de Alexander Hacke, si pe care spectatorii NexT il vor putea urmari in cadrul seminarului sustinut de cei doi miercuri, 14 aprilie.




  
asdasd