1 decembrie vine la HBO cu filme romanesti

Luni, 28 Noiembrie 2011, Categoria: Noutati

1 decembrie vine la HBO cu filme romanesti De 1 decembrie, HBO sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei printr-un program special oferit telespectatorilor sai.

Seara romanesca se anunta a fi bogata in premiere, iar cei ce vor alege HBO vor putea urmari in premiera extraordinara si in exclusivitate pe micul ecran doua scurt metraje si un lung metraj iar, pentru prima data la HBO, un concert al unei apreciate trupe romanesti.

Seara de 1 decembrie incepe in forta la HBO: de la ora 19:00, cei aflati in fata micilor ecrane se vor putea "incalziā€ cu un concert semnat byron, urmat de filmul Francesca si doua scurt metraje: Stopover si Numaratoarea manuala, productii cu numeroase selectii la festivaluri prestigioase din tara si din strainatate.

Concertul Live Underground a fost inregistrat de trupa byron la peste 100 de metri adancime, intr-un loc cu o acustica impresionanta, salina de la Turda. Show-ul de o ora este compus din doua parti: unplugged - sustinut in mina Terezia si concert electric - in amfiteatrul din mina Rudolf. Concertul va fi difuzat in premiera si exclusivitate la HBO Romania iar din playlist fac parte melodii precum: Songul puscariasului, Dawn of a Drunk Bum, Far Away, etc. Alaturi de membrii trupei, au coborat la peste 100 de metri si invitatii speciali Nicu Alifantis, Ioana Mantulescu, Rene Popescu, Alexandru Gorneanu si Gabriel Balasa.

Filmul Francesca, primul lung metraj al regizorului Bobby Paunescu, este difuzat in premiera la HBO incepand cu ora 20:00 si ofera telespectatorilor ocazia de a o urmari pe Monica Barladeanu intr-un rol memorabil, alaturi de Dorian Boguta, Luminita Gheorghiu si multi altii. Francesca e o tanara educatoare care viseaza sa emigreze in Italia. Sperand la o viata mai buna, Francesca e gata sa infrunte orice obstacole, chiar si indoielile si grijile apropiatilor. Lucrurile iau, insa, o intorsatura nefericita, adevaruri dureroase ies la lumina si prioritatile se schimba.

Scurtmetrajul Stopover, o coproductie Italia-Romania, regizata de Ioana Uricaru, va fi difuzat la HBO de la ora 21:40 iar scenariul, scris de Cristian Mungiu, se bazeaza pe o poveste reala, petrecuta intr-un aeroport din Italia.

De la ora 22:00, la HBO, telespectatorii vor putea viziona un scurt metraj in regia lui Daniel Sandu. Numaratoarea manuala reda o zi obisnuita de munca pentru Mircea, un angajat cu vechime la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.
  
asdasd