Spread

Luni, 17 August 2009, Categoria: Cronica de film

Spread "Spread" incepe promitator, cu un voiceover care ne prezinta succint reteta succesului unui playboy de Los Angeles: Nikki (Ashton Kutcher), tipul imbracat trendy, cu un corp modelat impecabil si posesor al unui sarm impertinent care face toate femeile sa-i cada la picioare. Am sperat (in van) ca se va continua pe aceeasi reteta, a cuceritorului nonsalant si cinic, care ne arata cum isi cantareste prada, care e genul potrivit de abordare pentru fiecare varsta, care sunt trucurile garantate sa-ti asigure o viata usoara in patul unei femei bogate.

In cazul de fata femeia cu pricina este Samantha (Anne Heche), genul de corporatista singuratica, trecuta de prima tinerete si tanjind dupa dragoste, care se lasa agatata intr-un club si se pricopseste cu un amant tanar, fara job si fara masina dar cu un zambet irezistibil. Inevitabil, la un moment dat doamna descopera ca iubitul-vagabond o inseala (cu o blonda fara creier, dotata in schimb cu o casca de fotbalist pe post de accesoriu erotic) insa nu-l da afara din casa, pentru ca sexul cu el e prea "cool". As fi zis "hot", dar zau ca nu e cazul - chimia lipseste cu desavarsire, ca si sudoarea sau alte indicii de fierbinteala amoroasa, si asistam doar la o varietate de pozitii exersate cu figuri incrancenate, o Kama Sutra nesarata si fara pasiune.

Si, ca lucrurile sa mearga si mai prost, de la un punct incolo filmul se impotmoleste intr-un maldar gros de clisee: gigolo-ul isi gaseste o pereche pe masura in persoana unei chelnerite care rezista farmecelor masculine (Margarita Levieva), o place pentru ca se lasa greu cucerita, descopera ca e si ea tot o amanta de profesie (dar atunci de ce mai serveste la mese?), traieste o idila nesperata (si cu sex cuminte, probabil dragostea nu mai lasa si loc de kinkyoshenii), blablabla. Avem parte si de un final moralizator, in care Nikki se apuca de o meserie mult mai putin banoasa, dar mai sanatoasa (moral). Oh, dear.

In afara de muschii lui Ashton Kutcher, expusi fara incetare, nu prea exista motive ca sa vedeti filmul asta. E atat de slab incat face si sexul sa para o treaba plicticoasa.



[Adela Marcov]
  
asdasd