Seminarii-eveniment, proiectii si petrecere in Control la NexT

Vineri, 3 Aprilie 2009, Categoria: Noutati

Seminarii-eveniment, proiectii si petrecere in Control la NexT Dupa deschiderea incununata de succes de miercuri seara, cand publicul a umplut din nou pana la refuz Cinemateca Eforie, seminariile de Regie si Sound design si proiectiile primelor doua programe de scurt metraje din competitie de joi, Festivalul International de Film de Scurt si Mediu Metraj NexT pregateste noi surprize spectatorilor bucuresteni.

Vineri, 3 aprilie, este o noua zi plina de evenimente la NexT: trei seminarii si o proiectie speciala la Orange Concept Store, ultimele doua programe de filme de scurt si mediu metraj selectionate in competitia oficiala NexT la Cinema Scala, trei proiectii din cadrul sectiunilor paralele la Cinemateca Eforie sunt doar highlight-urile zilei de festival, care se va incheia cu concertul E.M.I.L. din cadrul petrecerii NexT din Club Control (str. Academiei, nr. 19).

Incepand cu ora 10:00, Orange Concept Store va fi gazda seminarului Discovering New Talents, la care sunt invitati Tom Luddy, Stefanie Röders, Nikolaj Nikitin, Lucie Kalmar, Michèle Driguez, Hervé Le Phuez, Alessandro Marcionni si Christoffer Olofsson. Nikolaj Nikitin, membru in juriul NexT 2009, este delegatul Festivalului de Film de la Berlin pentru Europa Centrala si de Est si membru al juriului pentru Premiul de Co-productie al Fundatiei Robert Bosch. Lucie Kalmar este membru in echipa de achizitii a celebrei companii de vanzari internationale de film Wild Bunch. Alessandro Marcionni este directorul sectiunii Leopards of Tomorrow din cadrul prestigiosului festival international de film de la Locarno.

Proiectiile din competitia NexT continua vineri la Cinema Scala, ultimele doua calupuri fiind programate la orele 17:00 si 20:00. "Fabulosul destin al lui Toma Cuzin" (r. Paul Negoescu si Vlad Trandafir) si Picnic (r. Raluca Mirescu), sunt filmele romanesti care fac parte din calupurile III si IV ale selectiei oficiale.

Sectiunea Festival Cities isi deruleaza vineri cele doua programe: daca la Scala, incepand cu ora 15:00, publicul NexT se va putea delecta cu o selectie a celor mai bune filme premiate la Festivalul de Scurt Metraj de la Tallinn, la Cinemateca Eforie, la ora 18:00, Festivalul de la Montpellier isi prezinta cateva dintre filmele remarcabile ale selectiei din 2008, inclusiv Arbitrul / L’Arbitro (r. Paolo Zucca, Italia, 2008) castigator al unei Mentiuni Speciale la Festivalul de la Clermont Ferrand in februarie 2009.



Alte sectiuni paralele traditionale la NexT, Countries in Focus si Semaine Internationale de la Critique, vor avea proiectii vineri la Cinemateca Eforie: de la ora 15:30 vor putea fi urmarite cele mai bune scurt metraje produse in ultimii ani in Israel, iar de la 21:00, selectia anuala din prestigioasa sectiune a criticilor de film de la Cannes va incheia ziua de la Cinemateca.

Dupa proiectii, publicul, invitatii, jurnalistii acreditati si echipa festivalului isi dau intalnire, incepand cu ora 22:30, in Club Control (str. Academiei, nr. 19), pentru o petrecere pana in zori de zi, deschisa de concertul formatiei ska punk E.M.I.L..
  
asdasd