Saptamana anti-eroilor

Joi, 10 Iulie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 4-10 iulie]




Hancock porneste de la o idee simpatica: ce-ar fi daca super-eroii ar avea slabiciunile si naravurile unui om obisnuit? Daca ar fi betivi, deprimati, cam jegosi si in general nesuferiti? Will Smith reia aici toate gesturile cu care ne-a obisnuit inca de la Independence Day - e viteaz, dar cam sictirit, e amuzant dar impertinent. In prima jumatate a filmului povestea are oarece sens: Hancock e super-eroul de serviciul al orasului Los Angeles, care i-a exasperat pe concitadinii sai cu pagubele enorme pe care le produce la fiecare interventie. Si cine mai potrivit sa-i "spele" imaginea decat un specialist in PR? Toate ar fi bune si frumoase daca:

1- PR-istul n-ar fi atat de bun la suflet si pasionat de salvarea omenirii intregi

2- nevasta PR-istului n-ar fi muuuult prea sexy pentru el (Charlize Theron e cel putin cu doua clase mai "fierbinte" decat Jason Bateman)

3- povestea n-ar degenera intr-un sirop amintind de City of Angels, cu eroul devenit vulnerabil din pricina iubirii. Ei, lasati.

CineTV dixit: e amuzant, cel putin o vreme. Dar nu suficient. Bancuri grosiere, precum secventa cand un personaj negativ ajunge cu capul in posteriorul altuia. Not funny. Cand se vrea emotionant reuseste sa fie doar ridicol. Puteti, asadar, sa-l asteptati pe DVD.

(vezi trailer)




Mult mai simpatic decat Hancock este celalalt anti-erou al saptamanii: ursuletul Po, un panda lenes pasionat de kung-fu, cu fundul cam mare pentru artele martiale si cu un tata pisalog care isi doreste sa-l vada continuand traditia familiei in restaurantul lor care vinde supa cu taitei. Deprimat total de aceasta perspectiva, Po ajunge sa se antreneze cu maestrul ShiFu, un fel de Yoda mustacios si insufletit de vocea lui Dustin Hoffman, pentru a deveni Razboinicul Dragon si a-l infrunta pe Tai Lung, fostul elev al lui ShiFu care ameninta cu distrugerea intregului oras. Povestea nu e teribil de originala (am intalnit-o cam in toate filmele cu Jet Li sau Jackie Chan), dar e spusa cu foarte mult umor, o combinatie de Tigru si dragon si animale impertinente, o parodie la toate filmele cu arte martiale de la Kung Fu incoace. OK, filmul are un mesaj moralizator previzibil, dar animatia extrem de reusita, scenele de actiune energice si auto-ironia care abunda il salveaza de la alunecarea inspre povestile tipice Disney.

CineTV dixit: nu e un film cu animalute dragalase. Ci cu o trupa de razboinici neinfricati, fie ca sunt tigru, sarpe, pasare sau lacusta. Plus un panda care poate fi motivat sa lupte doar daca i se arata niste fursecuri. E delicios pentru copii si amuzanti pentru adulti. Dureaza doar o ora si jumatate, si nu va veti plictisi niciun minut. Merita vazut.

(vezi trailer)
  
asdasd