Razboiul mintii - Inside story [1]

Vineri, 6 Februarie 2009, Categoria: Diverse

Razboiul mintii - Inside story [1] Telekineza. Clar viziune. Telepatie. Decenii intregi, guvernele din intreaga lume au investigat posibilitatea folosirii puterilor paranormale pentru a domina, pentru a intoarce armele impotriva dusmanilor, si chiar a prietenilor lor. In 1945, nazistii au facut prima incercare de a dezvolta razboinici clarvazatori. Curand dupa aceasta, sovieticii si americanii au inceput sa aiba propriile lor programe de cercetare strict secrete, incluzandu-se aici celebrele experimente de controlare a mintii MKUltra de la CIA, pentrua pregati organe de operare paranormale, unealta suprema pentru supravegherea nedetectabila.

Acele experimente reale au inspirat thrillerul "Push / Razboiul mintii", care are actiunea fixata intr-o lume a agentilor de spionaj psihic, unde capacitatea de a muta obiecte cu puterea mintii, de a vedea viitorul, de a crea noi realitati si de a ucide fara sa atinga victima pot transforma o persoana intr-o arma mortala - sau chiar intr-o tinta. In "Push", un tanar si o adolescenta cu puteri extraordinare declara razboi unei agentii clandestine, printr-o lupta pe care n-o pot castiga decat daca prin schimbarea viitorului.

Gama de personaje pe care le introduce regizorul Paul McGuigan e foarte variata, asa ca am ales sa vi le prezentam mai jos, ca sa stiti ce va asteapta :)

Movers – Nick Gant (Chris Evans), un "mover" care face parte din a doua generatie, poate transporta obiecte prin spatiu cu puterea mintii. De la zaruri, la arme, la trupul unui inamic, un "mover" poate manipula lumea fizica in beneficiul propriu.

Watchers – Un “watcher” are capacitatea de a vedea viitorul. Unii, cum e Cassie Holmes (Dakota Fanning), produc imagini detaliate ale viziunilor lor. Problema watcher-ilor este ca viitorul poate fi schimbat de evenimente mari sau mici, asa ca trebuie sa verifice in permanenta, pentru a se asigura ca viziunile lor trecute sunt corecte in continuare.

Pushers – Mult mai avansat decat cei cu puteri telepatice, care comunica prin ganduri, push-erul poate implanta idei atat de puternic in mintea subiectului, incat acestuia ii e imposibil sa le deosebeasca de propriile lui ganduri sau amintiri. Atat Kira (Camilla Belle) cat si Carver (Djimon Honsou) sunt push-eri, cei mai temuti si mai periculosi dintre cei inzestrati cu puteri paranormale.

Bleeders – au capacitatea de a sparge sticla si vasele de sange cu sunetul vocii lor.

Stitches – Un medium vraci cum e Stowe (Maggie Siff), care poate sa-si aseze mainile pe o persoana si sa ii vindece ranile, dar, atentie - daca superi un stitch, el sau ea poate readuce pacientul la stadiul dinainte.

Sniffers – Ca si copoii umani, sniffers-ii pot lua urma prazii dupa miros, chiar daca tot ce le trebuie e o periuta de dinti veche de un deceniu. Temuti de ceilalti parteneri cu puteri paranormale, sniffers-ii sunt adesea folositi de catre Divizie pentru a-si vana victimele.

Shadows – Shadows-ii precum Pinky Stein (Nate Mooney) isi pot folosi puterea mintii pentru a ascunde orice - de la un medium renegat la un zgarie-nori - de sniffers. Dar nu pot ascunde oamenii sau obiectele decat temporar de watcher.

Shifters - O persoana cu puterea aceasta nu are niciodata nevoie de bani. Un shifter ca Hook (Cliff Curtis) poate face ca orice obiect sa para altceva decat este. Dar exista si un neajuns: efectul nu dureaza mult.

Wipers – Un wiper poate sterge orice amintire doar asezandu-si mainile pe subiect. Nick si Kira se duc la un wiper chinez pentru a-i tine pe watchers - care pot prezice actiunile bazate pe intentii - departe de urmele lor.
  
asdasd