Premiile Emmy 2010

Luni, 30 August 2010, Categoria: Premii

Premiile Emmy 2010 Ieri seara, la Los Angeles, s-au decernat premiile Emmy Primetime care au fost castigate in principal de seriale de televiziune nou lansate.

Cu 17 nominalizari la activ in acest an, serialul de comedie “Mad Men” a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu si pentru cea de-a treia oara la rand premiul pentru cel mai bun serial drama.

Cel mai bun serial de comedie a fost desemnata productia “Modern Family” dupa numai un sezon de cand este difuzat, invingand astfel populara productie Fox "Glee", care conducea in top, duminica, cu 19 nominalizari. In total, "Modern Family" a castigat sase premii Emmy.

Sapte dintre cele opt cele mai importante premii Emmy pentru interpretare au fost castigate de actori inca neconsacrati.

Aaron Paul a castigat premiul pentru rolul secundar masculin din serialul "Breaking Bad", Archie Panjabi a luat premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin intr-un serial drama "The Good Wife", iar Kyra Sedgwick este castigatoarea premiului pentru cel mai bun rol principal intr-un serial drama "The Closer".

Totusi gala de aseara a avut parte si de prezenta monstrilor sacri ai cinematografiei. Al Pacino a castigat un Emmy pentru interpretarea controversatului medic Jack Kevorkian, in filmul HBO "You Don't Know Jack".

Dupa ce au fost prezente printre castigatoarele premiilor Emmy de mai multe ori la rand, anul acesta serialele "Lost" si “True Blood” nu au mai castigat nici un premiu anul acesta desi Lost a avut parte de 12 nominalizari.

La categoria comediilor, Edie Falco a luat primul ei Emmy pentru acest gen, pentru rolul din "Nurse Jackie", in timp ce Jane Lynch a castigat un premiu pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din "Glee".

Lui Jim Parsons i-a fost acordat premiul cel mai bun rol principal intr-un serial de comedie, pentru interpretarea din "The Big Bang Theory".

Si la sectiunea reality show-uri au fost surprize, “The Amazing Race” fiind detronat de productia “Top Chef”.

Premiul pentru regia unui serial a fost castigat de Ryan Murphy, regizorul comediei muzicale “Glee”.

Alte opt premii Emmy au fost castigate de catre miniseria “The Pacific” difuzata pe HBO iar “Temple Grandin” povestea reala si impresionanta a unei femei autiste a castigat sapte premii Emmy inclusiv cel pentru cel mai bun rol principal feminin obtinut de Claire Danes.
  
asdasd