Medalia de Onoare in premiera la HBO

Marti, 22 Februarie 2011, Categoria: Recomandari TV

Medalia de Onoare in premiera la HBO HBO Romania prezinta in premiera de televiziune filmul Medalia de onoare, duminica, 27 februarie, de la ora 20:00.

Aceasta comedie neagra il prezinta pe Ion Victor Rebengiuc, un pensionar din Romania anilor ’90, care primeste o distinctie pentru faptele sale de vitejie din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Personajul principal primeste accidental, intr-o zi, o medalie de onoare pentru faptele sale eroice din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, vremuri pe care batranul abia si le mai aminteste. Odata primita, medalia il face pe Ion sa isi reexamineze intreaga viata – se gandeste acum ca poate nu a fost un invins. Poate ca viata sa inseamna de fapt, mai mult.

Pentru doar cateva momente, medalia il face sa se simta apreciat de cei din jurul lui. Din pacate, pentru doar cateva momente, Ion este un om implinit.

Distributia filmului este plina de nume sonore - in rolurile principale ii regasim pe Victor Rebengiuc si Camelia Zorlescu, iar in roluri secundare ii puteti vedea pe Mimi Branescu, Ion Lucian, Anca Pandrea, Radu Beligan, Costica Draganescu, Doru Ana. Filmul se bucura de participarea extraordinara a fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

Pana acum, Medalia de onoare a participat la numeroase festivaluri de film din intreaga lume, obtinand premii la Festivalul de Film de la Torino (Premiul „Scuola Holden” pentru scenariu, Premiul Publicului, Mentiune Speciala pentru Victor Rebengiuc), Festivalul de Film de la Salonic (Marele Premiu al Juriului „Silver Alexander“, Cel mai bun Scenariu, Cel mai bun Actor, Premiul „Fipresci” pentru Cel mai Bun Film din Competitia Internationala), Festivalul International de Film din Miami (Mentiunea speciala a Juriului si Premiul Cineuropa), Festivalul International de Film Transilvania (Cea mai buna Regie si Cel mai bun Actor in rol principal), Festivalul de Film de la Zagreb (Mentiunea Speciala a Juriului).

Lungmetrajul de fictiune Medalia de onoare este o coproductie Scharf Advertising, Pandora Film si Abis Studio, realizata cu spriinul Centrului National al Cinematografiei, Arte/ZDF, Eurimages, HBO Romania, TVR, BV Mc Cann Erickson Romania, Odyssey Comunication, Abis Studio si Teleclub.

HBO va difuza in premiera Medalia de onoare pe 27 februarie, de la ora 20:00.
  
asdasd