Juan Pablo Zaramella la Animest

Marti, 9 Septembrie 2008, Categoria: Festival

Juan Pablo Zaramella la Animest Anim'est-ul de anul acesta le-a pregatit iubitorilor de animatie o editie speciala cu filme-vedeta, premiate la marile festivaluri, invitati speciali, un total de aproape 300 de proiectii de scurt si lungmetraje, videoclipuri si spoturi publicitare, animatii romanesti si studentesti, workshop-uri, majoritatea in premiera in Romania.

Anul acesta, nu doua, ci trei jurii vor analiza filmele din cele cinci sectiuni competitive: lungmetraj, scurtmetraj, animatii studentesti, scurtmetraje romanesti, videoclip & advertising. Pentru prima data pana acum, programul competitiv se anunta a fi chiar mai efervescent decat cel din afara Competitiei, care prin traditie include cele mai interesante si premiate lungmetraje si scurtmetraje internationale din ultimii doi ani.

Anul acesta, Anim'est aduce in premiera in atentia specialistilor si a presei un eveniment provocator pentru animatia europeana: Balkanimation, un seminar international cu proiectii, care isi propune sa analizeze starea filmului de animatie in Balcani. Vor fi prezenti la aceasta masa rotunda si vor dezbate pe tema data, personalitati de specialitate din Croatia, Grecia, Slovenia si Romania. Tot in premiera, Anim'est inaugureaza la aceasta a treia editie seria de parteneriate cu alte festivaluri internationale de animatie prietene. Astfel, in fiecare an la Bucuresti, cu prilejul Anim'est, va fi invitat un reprezentant al unui alt festival international de animatie, care va introduce o serie de filme premiate la festivalul respectiv. Anul acesta, este invitat Festivalul International de Animatie Animateka din Ljubljana, prin directorul Igor Prassel, care va prezenta publicului roman o selectie de scurtmetraje premiate anii trecuti.

Printre sutele de animatii oferite publicului tanar si adult, in cele doua weekenduri de Festival, vor exista si proiectii pentru copii. Primele doua proiectii din fiecare sambata si duminica (de la ora 12:00, respectiv 14:00) din Anim'est, vor fi destinate celor mici.



Ca in fiecare an, Festivalul International de Animatie Anim'est prezinta integral filmografia unui autor, in prezenta acestuia. La cea de-a treia editie Anim'est il veti putea cunoaste si ii veti putea urmari filmele unuia dintre cei mai interesanti animatori contemporani - argentinianul Juan Pablo Zaramella.

Zaramella a absolvit Institutul de Arta Cinematografica din Avellaneda, provincia Buenos Aires. Si-a inceput cariera de regizor de filme de animatie lucrand la spoturi publicitare. In 1998 a debutat ca ilustrator si grafician la publicatia Clarin, lucrarile sale fiind premiate de catre SND (Society of New Designs). Din 2000 este creator independent de scurt metraje de animatie, impreuna cu sotia sa, Silvina Cornillon, iar filmele lui au primit zeci de premii la festivaluri de lumea intreaga.

Castigator al Premiului Publicului la Anim'est 2007 pentru cel mai recent scurtmetraj al sau, Lapsus, Zaramella revine acum la Bucuresti cu exemple din cariera sa de publicitar si cu toate scurtmetrajele pe care si-a pus semnatura. Autorul va face parte si din Juriul International Anim’est care va decide castigatorii competiilor de lung si scurt metraj.

  
asdasd