Animest 2008 - un succes de public

Miercuri, 8 Octombrie 2008, Categoria: Festival

Animest 2008 - un succes de public Anim'est 08 se anunta a fi cea mai de succes editie de pana acum. Bucurestenii au aratat ca sunt mari iubitori de animatie, astfel ca, in primele patru zile de festival, peste 3500 de spectatori "au rupt portile" cinematografelor Scala si Elvira Popescu.

Urmeaza inca cinci zile pline de evenimente cel putin la fel de interesante.

In aceasta seara de la ora 20:30, la Cinema Scala, Bill Plympton isi va prezenta cel mai recent lungmetraj, "Idiots and Angels". Despre acest film, regizorul a spus marti, la conferinta de presa de la Cinema Scala, ca "daca David Lynch ar fi facut animatie, probabil filmele lui ar fi aratat precum acesta". Lungmetrajul este desenat in totalitate de Bill Plympton, iar coloana sonora este semnata Tom Waits si Pink Martini.



Bill Plympton a sustinut ieri dimineata in cadrul Anim'est un Masterclass exceptional in fata a peste 100 de spectatori. In premiera pentru un eveniment cultural de acest gen in Romania, show-ul a putut fi urmarit live pe site-ul Clandestino.ro de inca aproximativ 500 de utilizatori interesati de creatia si tips&trick-urile regizorului. Inregistrarea evenimentului va putea fi urmarita din aceasta dupa-amiaza tot pe Clandestino.ro.

O intalnire foarte importanta va avea loc joi de la ora 11:00, la Cinema Scala. Publicul, criticii si jurnalistii vor putea sa ii cunoasca pe animatorii din competitia romaneasca de scurtmetraj. Ei vor povesti presei despre pasiunea, curajul si nebunia de a face animatie in Romania.
  
asdasd