Forest Whitaker il readuce la viata pe Louis Armstrong

Miercuri, 8 Octombrie 2008, Categoria: Noutati

Forest Whitaker il readuce la viata pe Louis Armstrong Forest Whitaker va fi regizorul si interpretul principal intr-un film biografic despre viata si cariera jazz-man-ului Louis Armstrong. Luandu-si numele dupa cea mai cunoscuta melodie a lui Armstrong, "What a Wonderful World", pelicula va documenta viata muzicianului de la inceputurile carierei in New Orleans pana la moartea sa, in 1971.

Whitaker, care a avut un rol asemanator interpretandu-l pe Charlie Parker in "Bird" (1988, regia Clint Eastwood), va lucra cu Oscar Cohen, presedintele Fundatiei Louis Armstrong si executorul mostenirii lui Armstrong, iar filmul va fi produs de compania franceza Legende, cea care a finantat si "La vie en rose", potretul cantaretei Edith Piaf, film laureat la Premiile Oscar.

"Armstrong a lasat o amprenta de neuitat in vietile si in cultura noastra" declara Whitaker. "A dus o viata uimitoare si, prin arta sa, a schimbat fundamental modul in care muzica este interpretata si perceputa, nu doar in Statele Unite ci in intreaga lume".
  
asdasd