Doi regizori tineri, cinci scurtmetraje, o Seara de film la ICR

Luni, 30 Noiembrie 2009, Categoria: Noutati

Doi regizori tineri, cinci scurtmetraje, o Seara de film la ICR Vineri, 4 decembrie 2009, Seara de film de la Institutul Cultural Roman propune, de la ora 18.00, scurtmetraje semnate de Vlad Trandafir – Datorie si Sinopsis docu-drama, Paul Negoescu – Scurta plimbare cu masina si Renovare, Vlad Trandafir si Paul Negoescu – Fabulosul destin al lui Toma Cuzin. Filmele vor fi prezentate de Andrei Gorzo.

Regizorul Paul Negoescu este preparator universitar la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“ din Bucuresti – catedra Regie de Film. Director artistic al Festivalului de Film Timishort, membru al Academiei Europene de Film, a fost membru al juriului la diferite festivaluri internationale (Roma, Cluj-Napoca, Brest), precum si la concursul de scenarii NISI MASA, 2009.

Vlad Trandafir a absolvit in 2009 masteratul de Arta regiei de film – UNATC „I.L. Caragiale“. A fost membru in juriul Front Film International Film Festival.

Datorie (2006, 13 min): Mihaita face cumparaturi pentru Vali, o mama in varsta care locuieste singura cu pisoiul. Vali il solicita zilnic, insistand sa-i cumpere, printre alte maruntisuri, zahar. O rugaminte care agaseaza intreaga familie si pe care insusi Mihai o indeplineste ca pe o corvoada.

Marele Premiu la Film Front International Film Festival, Premiul pentru cel mai bun film de fictiune la Tehran International Short Film Festival (2007)

Sinopsis docu-drama (2007, 24 min) ii aduce pe acelasi ecran pe Marius, tanar absolvent de regie, si pe Mihai, un amic care lucreaza la o casa de productie. Mihai ii aranjeaza prietenului sau o intalnire cu producatorul, singurul care il poate angaja pe Marius pentru realizarea unei docu-drame.

Premiul ProCinema la Festivalul International de Film Studentesc CineMAiubit (2007), Marele Premiu la Festivalul International de Teatru si Film Studentesc Hyperion (2008)

Scurta plimbare cu masina (2008, 9 min): doi fosti iubiti se intalnesc pentru a-si mai acorda o sansa, insa reusesc doar sa se certe din aceleasi vechi motive.

Film selectionat la Festivalul de Film Slamdance 2009, Festivalul Premiers Plans de la Angers si Karlovy Vary Fresh Film Festival.

Fabulosul destin al lui Toma Cuzin (2008, 11 min) spune povestea unui un aventurier autentic, caruia ii plac tigarile de foi cu aroma de capsune si farmecul palariilor de moda veche.

Premiul pentru cel mai bun film studentesc la Muuuvi international short film festival, Premiul pentru cea mai buna imagine la Cine'Cinema Film Festival, Marele Premiu la BEST Film Festival (2009)

Renovare (2009, 26 min) isi plaseaza actiunea intr-o familie care-si renoveaza apartamentul, insa fiecare membru al acesteia are alte prioritati.

Selectionat in peste 30 de festivaluri, printre care si Festivalul de la Berlin (2009) , nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film pentru scurtmetraj, a obtinut Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la Vila do Conde International Film Festival.

Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.
  
asdasd