Thick as thieves

Marti, 14 Aprilie 2009, Categoria: Cronica de film

Thick as thieves Daca n-ati prins niciun film din seria cu "Ocean's Eleven", nu stiti cine e si ce poate Morgan Freeman, "Misiune: Imposibila" nu va spune nimic ori sunteti fani infocati Antonio Banderas, atunci ati avea un motiv sa vedeti "Hoti de onoare". Altminteri filmul lui Mimi Leder e un ghiveci de clisee ieftine, de la "Thieves' World", fratia ruseasca a hotilor, pana la tricoul mulat al lui Banderas si dosul sau musculos, expus cu multa incredere in prim-plan.

Avem asadar de-a face cu un cuplu de hoti, unul batran si elegant (Freeman), specializat in obiecte de arta si vorbe mustind de intelepciunea intalnita pe stergarele tesute la tara, care se expun deasupra cuptorului ("Unii s-au nascut ca sa compuna, altii ca sa divida atomul. Eu m-am nascut ca sa fur!"), altul ceva mai tanar si mai sleampat, tipul latino macho dar cu inima de aur (Banderas).

Si fiindca obiectul spargerii lor il constituie niste oua Faberge, parte a comorii dinastiei Romanovilor, apare in cadru si o duduie rusoaica, blonda si sexy (Radha Mitchell), cu apetenta pentru apa plata cu lamaie mai degraba decat pentru votca, posesoare de creier (e "legally blonde") si una bucata parinte interlop, ucis de mafiotii slavi. Mai adaugati in cadru un politist cu fixatii de razbunare pe raufacatorul care i-a scapat de nenumarate ori printre degete, stricandu-i dosarul alminteri impecabil, si aveti reteta unui film perfect de serie B, numai bun de lansat direct pe DVD.

E drept, apare si Marcel Iures pe undeva, dar se pierde in peisajul est-europenilor dubiosi, printre oameni de afaceri in costume scumpe si bodyguarzi masivi, cu priviri tampe. Si nici rasturnarea de situatie de pe final nu reuseste sa salveze mare lucru - "Thick as thieves" ramane un film vag amuzant dar banal, de incercat doar cu o punga mare de popcorn alaturi si cu creierul pe stand-by.



[Adela Marcov]
  
asdasd