In the Electric Mist

Miercuri, 16 Septembrie 2009, Categoria: Cronica de film

In the Electric Mist Bazat pe romanul lui James Lee Burke, "In the electric mist" ne poarta pe taramurile mlastinoase ale Louisianei, pe urmele unui serif scump la vorba (Tommy Lee Jones) care investigheaza asasinatele comise de un criminal in serie. Timp in care se imprieteneste cu un cuplu de actori care filmau in imprejurimi, are viziuni cu un general mort in Razboiul Civil si descopera ca sirul crimelor din prezent se impleteste cu alte intamplari dureroase din trecut.

Filmul surprinde bine atmosfera de sud toropit, cu iz de blues, dar scenariul se pierde in nenumarate sub-ploturi si avanseaza greu, incercand sa atinga cat mai multe subiecte sensibile, de la modul in care a fost gestionata criza provocata de uraganul Katrina la coruptia din show-business ori la tensiunile rasiale. Relatia dintre seriful Robicheaux si Elrod T. Sykes, actorul alcoolic, este numai una din povestile paralele care se dezvolta pe trunchiul firav al intrigii de tip politist. Intriga rezolvata banal si prea putin credibil, cu exces de coincidente.



Bertrand Tavernier aduce o anume aroma europeana in decorul acesta sudist, scaldat in ceturi si in muzica lui Buddy Guy, imaginile trase in cadre lungi sunt asortate perfect cu ritmul locurilor, dar filmul oscileaza permanent intre un policier de serie B si o drama cu personaje bogate in detalii, fara a duce pana la capat niciuna din aceste directii. Rezultatul final? Niste "Obsesii din trecut" care n-o sa ne bantuie prea multa vreme.



[Adela Marcov]
  
asdasd