Coraline - in fruntea nominalizarilor la Premiile Annie

Miercuri, 2 Decembrie 2009, Categoria: Noutati

Coraline - in fruntea nominalizarilor la Premiile Annie Asociatia Internationala a Filmului de Animatie a anuntat ieri nominalizarile pentru cea de-a 37-a editie a Premiilor Annie, care recompenseaza cele mai bune filme de animatie ale anului. Castigatorii for fi premiati in cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 6 februarie la Royce Hall, UCLA.

Printre filmele care au adunat cele mai multe nominalizari se numara "Coraline" (selectat la 10 categorii), "Up" (nominalizat la 9 categorii) si "The Princess and the Frog" (cu 8 nominalizari). La cea mai importanta categorie, Cel mai bun film de animatie al anului, au mai fost nominalizate "Cloudy With a Chance of Meatballs", "The Fantastic Mr. Fox" si "The Secret of Kells".

Pentru titlul de Cel mai bun regizor al unui film de animatie sunt in competitie Wes Anderson ("Fantastic Mr. Fox"), Pete Docter ("Up"), Christopher Miller si Phil Lord ("Cloudy With a Chance of Meatballs"), Hayao Miyazaki ("Ponyo") si Henry Selick ("Coraline").

In competitia de anul acesta se regasesc animatii traditionale, productii realizate prin tehnica "stop-motion" si filme de animatie 3D.
  
asdasd