Concursul European de Scenarii Nisi Masa - editia a 9-a

Joi, 27 Mai 2010, Categoria: Diverse

Concursul European de Scenarii Nisi Masa - editia a 9-a Asociatia Culturala Control N organizeaza intre 15 mai si 31 iulie 2010 Concursul European de Scenarii Nisi Masa. Concursul se desfasoara pentru al 9-lea an in Europa si este unul dintre cele mai cunoscute concursuri adresate pasionatilor de cinema.

Concursul se adreseaza tinerilor scenaristi, profesionisti si amatori, cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani. Inscrierea la concurs se face trimitand un scenariu de film de scurt metraj, original. Spre deosebire de editiile precedente, in acest an tema scenariilor va fi una libera, singura conditie fiind limita maxima de caractere: 20.000 (inclusiv spatiile).

Scenariile vor fi scrise in limba romana, conform ghidului ce poate fi downloadat de pe site-ul www.controln.ro.

Inscrierea va trebui facuta atat prin email, la adresa scriptcontest@controln.ro, cat si prin posta la adresa:

Asociatia Culturala Control N

OP15-CP10

Bucuresti

053120.



Cei interesati vor trimite prin email:

- un exemplar electronic, in format RTF (rich text format) la adresa scriptcontest@controln.ro. Scenariile trebuie sa contina pe prima pagina titlul, numele si datele de contact ale autorului.

- un formular de inscriere, ce poate fi descarcat de pe site-ul www.controln.ro, care trebuie completat in limba engleza.

Pentru ca aplicatia sa fie completa, aceleasi documente, tiparite si semnate, se vor trimite prin posta, pana la data de 31 iulie (data postei).

Scenariile primite vor fi analizate de catre un juriu compus din 3 profesionisti din cinematografia romana. Se vor desemna maxim 3 scenarii castigatoare ale fazei nationale, care ulterior vor participa la etapa de jurizare internationala.

Scenaristii castigatori ai etapei nationale vor fi anuntati in data de 15 septembrie 2010.

Etapa de jurizare internationala se va definitiva in luna noiembrie cu desemnarea a 25 de scenarii castigatoare.

Cei 25 de autori ai scenariilor selectionate in etapa de jurizare internationala vor participa la workshopul European Short Pitch. Workshopul se desfasoara in 2 sesiuni. Prima sesiune va avea loc in Moulin d’Andé, Franta, intre 10 si 15 ianuarie 2011, si este dedicata imbunatatirii scenariilor. Participantii vor fi indrumati de un grup de experti europeni in scrierea scenariilor. A doua sesiune va consta in initierea participantilor in prezentarea si sustinerea scenariilor lor in fata producatorilor si se va finaliza cu o sesiune de pitching cu producatori europeni invitati la workshop. Fiecare dintre cei 25 de castigatori va avea astfel ocazia sa obtina finantare pentru producerea scenariilor lor.

Mai multe detalii despre inscrierea la concurs, conditii de participare si ghidul de baza pentru scrierea scenariilor se gasesc pe site-ul www.controln.ro, www.nisimasa.com, la adresa de email info@controln.ro, sau la numerele de telefon 0721969639 si 0721261736.
  
asdasd