Clooney filmeaza povestea soferului lui Osama

Luni, 11 August 2008, Categoria: Noutati

Clooney filmeaza povestea soferului lui Osama George Clooney doreste sa lanseze unul dintre cele mai indraznete proiecte ale sale: ecranizarea povestii soferului lui Osama Bin-Laden, Salim Hamdan, condamnat recent de catre tribunalul din Guantanamo pentru sprijinirea activitatilor teroriste in Afghanistan. Hamdan, care petrecuse deja 7 ani dupa gratii, a primit o sentinta de doar cinci ani si jumatate dupa ce a fost achitat de acuzatia de conspiratie terorista.

Povestea capturarii lui Hamdan si a desfasurarii procesului a fost pusa pe hartie de catre jurnalistul Jonathan Mahler in romanul "The Challenge" / "Provocarea". Casa de productii a lui Clooney a cumparat deja drepturile de ecranizare a cartii, care a devenit un real succes de critica.

Cazul Hamdan are toate atributele unei drame tensionate desfasurate in mediul juridic, iar Clooney este interesat de rolul avocatului Charles Swift, aparatorul soferului, care a reusit sa aduca acest caz la Curtea Suprema si sa-l castige, cu pretul unor sacrificii in cariera si in viata personala.
  
asdasd