Cel mai nou film al lui Sergiu Nicolaescu

Luni, 13 Aprilie 2009, Categoria: Noutati

Cel mai nou film al lui Sergiu Nicolaescu Maestrul filmului istoric romanesc, Sergiu Nicolaescu aniverseaza astazi implinirea venerabilei varste de 79 de ani si se pregateste totodata de lansarea cinematografica a celui mai recent film al sau, Carol I, care din 8 mai va putea fi vizionat la cinematograful The Light, din cadrul Liberty Centre.

Carol I este unul din putinele filme din cinematografia romaneasca in care Carol I apare ca personaj, celelalte doua fiind "Independenta Romaniei" (1912, actor Aristide Demetriade, regia Grigore Brezeanu), "Restul e tacere" (2007, actor Alexandru Hasnas, regia Nae Caranfil).

Filmul este o productie MediaPro Pictures care marcheaza o premiera in cinematografia romaneasca - acelasi actor joaca la varste diferite acelasi personaj in doua filme distincte - Sergiu Nicolaescu in rolul regelui Carol I atat in "Pentru patrie" (1977), cat si in "Carol I" (2009).

Prin felul in care este construit filmul, aflat la granita dintre documentar istoric si film artistic, devine o adevarata lectie de istorie spusa intr-un limbaj atractiv si accesibil.

Carol I marcheaza cea de-a doua pelicula semnata de maestrul Sergiu Nicolaescu despre regele Carol, prima fiind "Pentru patrie", un film realizat in 1977. Regizorul a declarat ca a ales acest subiect pentru realizarea celui mai nou film istoric al sau, deoarece "Carol e unul dintre cele mai importante personaje ale Romaniei moderne, chiar cel mai important al istoriei generala a romanilor. El a fost creatorul Romaniei moderne."
  
asdasd