Castigatori la Spune Pe Scurt 2009

Marti, 16 Iunie 2009, Categoria: Noutati

Castigatori la Spune Pe Scurt 2009 Prima editie a festivalului online de scurt-metraje "Spune pe scurt" s-a incheiat cu anuntul filmelor castigatoare. S-au oferit premii pentru fiecare sectiune din competitie, iar publicul a avut si el sansa sa-si voteze favoritul.

Short-urile romanesti au facut ravagii: "Radu + Ana" al lui Paul Negoescu a luat laurii la categoria filme de fictiune, "Generatia Desenelor Animate" a lui Alexandru Stanescu a fost documentarul cu lipici la juriu, iar la capitolul animatie, "Falling Down" i-a adus lui Anton Octavian un loc intai binemeritat. Dintre low-budget-uri, "Stres/Stress" s-a remarcat mai cu seama, spre lauda lui Giurca Bogdan-Alexandru.

Premiul cel mare i-a fost oferit lui Paul Negoescu, tot pentru "Radu + Ana", tanarul regizor primind cu aceasta ocazie un sejur pe tarmurile malteze din partea Malta Travel. Publicul a fost impresionat de scurt-metrajul lui Stelian Bunila, "Vara nu-i ca iarna", care a fost cel mai votat film de pe site-ul festivalului.

Ineditul festival a adus nou in peisajul romanesc conceptul de streaming online ca punte de legatura intre cinefili. Ei au putut sa acceseze filmele direct pe site-ul oficial al evenimentului, odata ce acestea au fost prezentate in sala de proiectii a clubului Control, spatiul non-virtual care a gazduit toate manifestarile artistice din cadrul festivalului.

Acestea fiind zise, primul pas a fost facut, prima editie "Spune pe scurt" si-a spus cuvantul in materie de ce le poate pielea artistilor nostri contemporani. Noua ne ramane doar sa asteptam re-editarea evenimentului cu sufletul la gura, caci scena urbana are numai de castigat de pe urma intalnirilor artist-public de gen.
  
asdasd