Blondele fata cu tehnologia

Marti, 28 Octombrie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

Blondele fata cu tehnologia [Saptamana 24-30 octombrie]




O saptamana de filme usurele, doua comedii si un thriller de actiune, nici unul prea adanc sau inteligent, cat sa nu oboseasca neuronul derutat de trecerea la ora de iarna.

"Eagle Eye" se vrea un thriller hi-tech, cu accente de paranoia si teoria conspiratiei, cu urmariri spectaculoase si intriga complexa. Reuseste sa fie un film relativ banal si zgomotos, cu explozii la tot pasul si aceeasi schema fumata demult a tehnologiei pe post de bau-bau, de la telefoanele mobile la reclamele luminoase din colt de strada, de la macaralele parasite pana la ecranele TV, toate parte dintr-un complot urias in care Jerry (Shia LaBeouf) si Rachel (Michelle Monaghan) se trezesc implicati fara sa aiba idee de ce.

In materie de comedii puteti incerca "Iepurasul casei", povestea unei dudui blonde si sexoase, ex-playmate, izgonita din casa de vis a lui Hugh Hefner. Si ce loc mai potrivit de refugiu decat un camin de fete, anume Zeta Alfa Zeta, comunitatea fetelor urate din colegiu, o adunatura de tocilare, pseudo-lesbiene si anarhiste sarcastice care aveau nevoie exact de asta: o specialista in farduri si cosmetice care sa le scuture putin din lumea lor, explicandu-le ca "ochii sunt sfarcurile fetei", prin urmare multa grija la cum ii puneti in valoare.

Daca prestatia Annei Faris salveaza oarecum "Iepurasul casei" de a fi o comedie complet decerebrata, coloarata toata in roz si parfumata dulce, nu acelasi lucru se poate spune si despre cea a lui Meg Ryan in "Mama are un nou iubit". Comedia romantica a saptamanii e o aglomerare uluitoare de clisee rasuflate, cu un Antonio Banderas in vesnicul rol al "baiatului rau" fermecator, un hot de obiecte de arta care o intalneste intamplator pe Marty, femeia visurilor sale, o ex-gospodina grasa si depresiva care a decis sa-si schimbe viata asa incat a slabit 50 de kilograme si s-a apucat de sporturi extreme (a se citi sex cu tinerei).

CineTV dixit: nu e cea mai reusita perioada pentru cinema: oferta e slabuta, premierele - putine. Mai bine mergeti la piata, puneti muraturi sau iesiti la o bere, va va trece timpul mai cu folos.
  
asdasd