Bar de zi la... ICR

Joi, 23 Octombrie 2008, Categoria: Noutati

Bar de zi la... ICR La sfarsitul acestei luni, bucurestenii cinefili sunt invitati la Institutul Cultural Roman sa-i cunoasca pe clientii unui bar de zi din Sibiu. Joi, 30 octombrie 2008, de la ora 19, la Seara de film de la ICR (Aleea Alexandru nr. 38), regizoarea Corina Radu dezvaluie, in documentarul BAR DE ZI si alte povestiri, dedesubturile unor vieti care se intersecteaza într-un local din orasul de pe Cibin.

Personajele documentarului de 57’ sunt oameni obisnuiti, cu povesti uneori tragice. Urmariti in spatiile lor private, ei vadesc o umanitate si o forta surprinzatoare. Intrarea în barul de zi devine un portal catre o reflectie asupra naturii omenesti si a destinului individual.

Filmul i-a adus autoarei Premiul pentru cel mai bun regizor de film documentar la Festivalul de Film Dakino si a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun film romanesc la Festivalul de Film ASTRA, Sibiu (2007), precum si cu Marele Premiu la sectiunea cadRO a Festivalului de Film Cronograf de la Chisinau (2008).

Dupa studii de regie de film absolvite in 2002, Corina Radu a regizat programe diverse, de la filme de fictiune inspirate din evenimente reale la serialul documentar The Path to Glory. In prezent, lucreaza la proiectul documentar intitulat "A matter of heart. Queen Maria of Romania".

Filmul va fi prezentat de autoare si de criticul de film Mihai Fulger.

Accesul publicului este liber.
  
asdasd