Alex Leo Serban ne arata cum se fac filmele

Vineri, 21 Noiembrie 2008, Categoria: Noutati

Alex Leo Serban ne arata cum se fac filmele La Targul "Gaudeamus – Carte de invatatura" aflam si "Cum se fac filmele": Alex Leo Serban si Lidia Bodea vor prezenta volumul scris de Frederic Strauss si Anne Huet, aparut la Editura Humanitas in colectia "Biblioteca de film".

Lucrarea descrie diferitele etape din realizarea unui film - de pe hartie pe ecran - nepierzandu-se nici o clipa din vedere rolul regizorului de-a lungul acestui proces, intrucat modul de a aborda fiecare moment care incadreaza - inainte si dupa - filmarea propriu zisa reprezinta tot o forma de regie, o interventie directa asupra filmului.

Textul este imbogatit cu declaratiile unor cineasti celebri precum Federico Fellini, David Lynch, Pedro Almodovar si François Truffaut, ilustrat de fotografii din pelicule care au ca subiect chiar realizarea unui film si completat de o filmografie reprezentativa pentru acest gen cinematografic de sine statator: filmul in film.

In aceeasi colectie au mai aparut: Federico Fellini, Giovani Grazzini, "Fellini despre Fellini: convorbiri despre cinema cu Giovanni Grazzini" si David Lynch, "Cum sa prinzi pestele cel mare: meditatie, constientizare si creativitate".
  
asdasd